5 jaar jufinger.nl

Woensdag 17 oktober bestaat mijn site alweer 5 jaar. Een bijzonder moment, want ik had vijf jaar geleden echt nooit verwacht dat 5 jaar jufinger.nl gehaald zou worden en al helemaal niet dat het dan zo zou zijn zoals het nu is. Wat ik nu wel verwacht, is dat ik over vijf jaar 10 jaar jufinger.nl ga vieren. Ik vind het namelijk onwijs gaaf hoe mijn site en bekendheid is gegroeid de afgelopen jaren en dat hoop ik zeker vast te blijven houden. 5 jaar jufinger.nl vind ik echter ook een mooi moment om terug te kijken naar de afgelopen 5 jaar. De mensen die ik heb leren kennen, de winacties die ik mocht organiseren, de materialen die ik gedeeld heb, dat wil ik via deze blog delen.

Ik raad je aan om de hele blog te lezen om alvast iets te weten te komen. 

Meest bekeken berichten

Het bekijken van de statistieken van mijn site vind ik meestal erg leuk om te doen. Ik kijk naar het aantal bezoekers op mijn site per dag, per week of per maand. Verder vind ik het leuk om te zien hoe goed, of slecht, nieuwe berichten gelezen worden en hoeveel extra bezoekers het oplevert als ik een bericht deel op social media. Delen op Facebook werkt meestal het beste is mijn ervaring. In vijf jaar tijd is mijn site door meer dan 500.000 mensen bezocht, toch best een leuk weetje. Ik krijg veel bezoekers via andere leerkrachtenwebsites, zoals jufmaike.nl of kinderboekenjuf.nl, en via Twitter of Facebook. In mijn statistieken heb ik teruggezocht naar de vijf berichten die de afgelopen vijf jaar het meest bezocht zijn. Nummer 2 had ik zelf echt niet verwacht en nummer 5 vind ik heel tof, omdat ik daar zelf nog steeds zo enthousiast over ben.

  1. Dagritmekaarten Leendert Jan Vis
  2. Afscheidslied groep 8
  3. Classdojo
  4. Doelen Veilig Leren Lezen
  5. Proefjesmiddag
Nieuwe contacten

Via mijn website, maar vooral via Twitter, heb ik onwijs veel toffe contacten opgedaan in de afgelopen vijf jaar. Zo heb ik een project mogen schrijven voor Kleuteruniversiteit en ik weet zeker dat ik dat nooit had gedaan als ik mijn site niet had gehad. Door dat project heb ik diverse inspiratiedagen mee mogen maken van Kleuteruniversiteit. Die waren toen al fantastisch en volgens mij zijn ze alleen maar beter geworden de afgelopen jaren.

Door mijn site en Social Media heb ik nu veel contact met Kinderboekenjuf, juf Maike en Klas van juf Linda, maar ook Spelen met Engels, Lauren, had ik nooit leren kennen zonder mijn site. Alhoewel zij bij ons op school een fijne training heeft gegeven over CLIL. Zonder site zou ik echter braaf die training gevolgd hebben en dat zou het dan geweest zijn. Nu ‘kenden’ we elkaar al een beetje en hebben we nog steeds wel contact over het geven van Engelse lessen.

Verder heb ik nu contacten met meerdere uitgeverijen van kinderboeken en onderwijsboeken waarbij Uitgeverij Pica stiekem wel een beetje mijn favoriet is. Wat brengen zij veel prachtige onderwijsboeken op de markt!
Alle kinderboeken die ik thuisgestuurd krijg om een recensie van te schrijven zijn altijd kleine feestjes en de meeste boeken belanden daarna in de schoolbibliotheek, zodat ze lekker veel gelezen kunnen worden. Hopelijk gaan deze samenwerkingen nog veel vervolgen krijgen.

Winacties

Wat ik nog steeds verbazingwekkend vind, is dat ik regelmatig winacties mag organiseren van producten of boeken waar ik zelf enthousiast over ben. Ik vind het zo tof om dan andere leerkrachten blij te mogen maken met iets waar ik zelf blij van word. Natuurlijk zijn de winacties van diverse kinderboeken altijd leuk. Als leesgekke juf vind ik dat gewoon geweldig om te mogen doen. Wat voor mij altijd belangrijk is bij een winactie is dat het wel iets is waar ik zelf achter sta.

Mijn vijf favoriete winacties, in willekeurige volgorde, waren:

Feestje 5 jaar jufinger.nl!!!

5 jaar jufinger.nl kan ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en gelukkig vonden veel andere mensen dat ook. Ik mag daarom vanaf 17 oktober zeven fantastische winacties, vind ik, organiseren. Allemaal met producten waar ik zelf ontzettend enthousiast over ben en waarvan ik het dus ontzettend gaaf vind dat ik ze mag gaan uitdelen. Als je de blog goed gelezen hebt dan kun je misschien al wel een aantal partijen ontdekken die met mij samenwerken om dit feestje goed te kunnen vieren. Houd je vanaf 17 oktober mijn site en Social Media goed in de gaten?

Alvast 1 tip: alleen reacties op mijn site zullen meeloten voor de prijzen én het kan soms even duren voordat je je reactie ziet, omdat ik deze goed moet keuren.

Share Button