Kleuteruniversiteit: Project Gewonnen

Ruim een maand geleden kwam mijn eerste project voor de Kleuteruniversiteit in de winkel te staan. Wat was ik trots toen Sanne me dat liet weten. Ruim een half jaar ben ik met dit project bezig geweest. Een geweldige uitdaging, maar wel een stuk pittiger dan ik aan het begin gedacht had. Ondertussen ben ik al vol goede moed aan mijn tweede project begonnen en zoals met veel dingen is het zo dat het de tweede keer inderdaad makkelijker gaat.

Mijn eerste project voor de Kleuteruniversiteit heeft als thema Vervoer. Ik maakte dit project bij het boek Gewonnen van Ruth Wielockx. Dit boek had ik een paar keer voorbij zien komen op social media, bekeken op bol.com en doorgebladerd in een boekhandel. Ik was dan ook heel blij dat ik van Sanne en Ruth en uitgeverij Clavis met dit boek aan de slag mocht gaan. 

project gewonnenHet verhaal
Opgelet! Is iedereen klaar voor de race? Zit iedereen op zijn plaats? Drie … twee … één … Start! Een snel en grappig boek over een spannende race. Maar valt deze wedstrijd wel te winnen?

Wat vind ik van het boek?
Het is een prachtig prentenboek met ontzettend mooie prenten en een vrij onverwacht einde. In het boek komen diverse voertuigen voor, waaronder voertuigen die ik niet snel verwacht had in een prentenboek. Ruth Wielockx heeft een mooi verhaal bedacht bij haar tekeningen en haar manier van schrijven zorgt zeker voor een uitbreiding van de woordenschat van kinderen.

Het project
Zit iedereen op zijn plaats? Drie … twee … één … Start!

Een project dat zich richt op het thema verkeer en vervoer aan de hand van het prachtige prentenboek ‘Gewonnen’ van Ruth Wielockx. Met lessen voor taal, rekenen, handvaardigheid en meer. Is iedereen er klaar voor?….Start!

Geïnteresseerd geraakt in mijn project? Je kunt het hier kopen.

Wist je trouwens dat Gewonnen in de Prentenboek TopTien 2016 staat van de Nationale Voorleesdagen? Wat een grote verrassing was dat toen dat enkele weken nadat mijn project af was bekend werd.

Vergeet niet om het boek aan te schaffen, want zonder boek kun je het project niet uitvoeren.

gewonnen

 

 

 

 

€14,95

 

Hopelijk ga je dit jaar snel meer projecten vinden bij mijn naam vinden op Kleuteruniversiteit.nl.

Share Button