Boekenbingo: Aap en Beer gaan op reis – Wim Hofman

1 juni 2015: de dag dat ik alle boeken van de Boekenbingo gelezen moest hebben. Mijn eigen doel was 50 boeken en dat is gelukt. Ik heb er zelfs wat meer gelezen. Ze staan nog niet allemaal op mijn site, dit is mijn 48e boek. Ik ga proberen, bijna, alle boeken van de lijst te lezen dus voorlopig zien jullie nog veel Boekenbingo op mijn site. Nog maximaal 13 boeken te gaan ­čśë

Het verhaal
Beer en Aap gaan met de kar van Beer op weg naar zee. Dat is leuk: de kar kan varen. Waar gaat dat heen?

aap en beer gaan op reis

Wat vind ik van het boek?
Dit boek wil ik wel in de kast hebben voor mijn leerlingen in groep 3. Een boek dat niet te moeilijk is om te lezen, maar wel met een echt verhaal. Voor een volwassene misschien wat voorspelbaar, maar ik zie helemaal voor me hoe een kind de kar van de berg af ziet gaan en in het water hoort plonsen tijdens het lezen. Dat is toch genieten!? Een boek waarbij je zelf een beetje de film kan bedenken en dat voor beginnende lezers, ik ben fan!

Share Button