Boekenbingo: Krassen in het tafelblad – Guus Kuijer

De boeken over Madelief heb ik, volgens mij, vroeger wel gelezen, maar veel kon ik me er niet meer van herinneren. Nu mocht ik één van de boeken weer lezen voor de Boekenbingo en wel als 49e boek.

Het verhaal
‘Oma is dood, maar Madelief hoeft er niet van te huilen.’
Madelief heeft haar grootmoeder nauwelijks gekend, doordat haar moeder en haar grootmoeder niet van elkaar hielden. Maar nu komt grootvader logeren, en die praat veel over zijn vrouw. Madelief vraagt zich af waarom niemand haar oma lief vond. Ze praat veel met haar grootvader en lacht ook veel met hem. Langzamerhand komt Madelief te weten hoe het zo gelopen is met haar grootmoeder.

krassen in het tafelblad - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Bijzonder knap hoe Guus Kuijer dit boek geschreven heeft. Het boek gaat over een best pittig onderwerp, want het is toch wel vreemd dat niemand oma lief vond. De titel van het boek wordt ook pas echt duidelijk aan het eind van het verhaal. Ineens viel voor mij alles op z’n plek. Een pittig onderwerp, maar ik kan me voorstellen dat er meer kinderen zijn die met deze vragen rondlopen en graag antwoord zouden willen over waarom er mensen in hun familie niet zoveel van elkaar houden.

Share Button