Boekenbingo: Valentijn – Arnold Lobel

8Valentijn, ik had nog nooit van dit varkentje gehoord. Sowieso een bijzonder boek, want het is het 50e boek dat ik las voor de Boekenbingo.

Het verhaal
Valentijn houdt van eten, rennen en slapen en vooral van luieren in de zachte modder. De vrouw van de boer houdt veel van hem, maar beslist niet van vuil en modder. Na een grondige schoonmaak voelt Valentijn zich niet meer thuis op de boerderij. Hij trekt de wijde wereld in op zoek naar een fijn vies plekje.

valentijn - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Valentijn heeft een plekje in mijn hart, ik ben echt fan van dit varkentje. Het verhaal is leuk, de tekeningen zijn mooi en samen was het geweldig. Valentijn is een varkentje dat een heerlijk leventje heeft op de boerderij totdat zijn modderpoel wordt opgezogen door de stofzuiger. Het arme varkentje kan zijn plekje niet meer vinden en trekt de wijde wereld in waar hij op zoek gaat naar een nieuw vies plekje. Dat plekje is echter nog niet zo gemakkelijk te vinden, want zo’n fijn vies plekje als zijn modderpoel zijn er niet veel. Uiteindelijk denkt hij een goed alternatief gevonden te hebben, maar dan gaat het helemaal mis. Meer ga ik niet vertellen, want dit boek is echt de moeite waard om zelf te lezen.

Share Button