Boekenbingo: Liedjes met een hoepeltje erom – Joke Linders & Toin Duijx

Het 51e boek dat ik mocht lezen voor de Boekenbingo was een boek vol liedjes. Het leek me niet echt leuk om deze in mijn eentje op de bank te lezen, maar gelukkig mocht ik een dagje oppassen. Gezellig gezongen met en voor mijn kleine vriendinnetje en kleine vriendje.

Het verhaal
Welke ouders luisteren niet af en toe verbaasd naar de liedjes die hun kind opeens zingt. Vaak komt een kind niet verder dan de eerste regel van ‘Een koetje en een kalfje’ of ‘Zwarte Piet ging uit fietsen’. In deze bundel zijn meer dan tweehonderd liedjes te vinden die op dit moment het meest gezongen worden op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.

liedjes met een hoepeltje erom - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
De keuze om dit boek mee te nemen naar mijn kleine vriendinnetje en kleine vriendje was een groot succes. Weer heel wat inspiratie opgedaan om te zingen met hen. Veel bekende liedjes herontdekt in dit boek, maar er stonden ook veel onbekende liedjes in. Met YouTube achter een flink aantal van de melodieën van deze liedjes kunnen komen. Mijn 2-jarige vriendinnetje vond het liedje ‘lammetje, lammetje, lammetje’ een groot succes. Zelf was ik blij eindelijk de juiste tekst te weten van ‘Hansje, pansje, kevertje’.

alle liedjes met een hoepeltje erom

 

 

 

 

 

€29,99

Share Button