Leesteam

De boeken op jufinger.nl worden gelezen door juf Inger en haar leesteam. Hieronder stelt het leesteam zich voor.

Anita

Mijn naam is Anita Groen. Intussen 20 jaar juf, en al meer dan 40 jaar boekenliefhebber. Wie mij kent weet dat ik niet zonder boeken kan. Ik lees van alles; romans, thrillers, studieboeken etc., maar stiekem geniet ik toch wel het meest van kinderboeken. Ik heb les gegeven aan alle groepen van de basisschool, maar voornamelijk groep 3 t/m 8. Ik ben net begonnen aan een nieuwe uitdaging. Ik sta nog steeds twee dagen voor de klas, maar ben daarnaast ook clusterdirecteur. Natuurlijk heb ik in die rol vele speerpunten, maar één daarvan is absoluut leesplezier! Ik ben overtuigd dat iedereen van lezen kan genieten, maar je moet wel het juiste boek vinden. En daar helpen wij als leesteam van juf Inger natuurlijk graag aan mee!

Alle recensies van Anita vind je via de tag juf Anita.

Deborah

Alle recensies van Deborah vind je via de tag juf Deborah.

Ellen

Ik ben Ellen, leerkracht in het zuiden van het land. Ik sta al bijna 20 jaar voor de klas en ik heb bijna alle groepen gehad. Ik voel me vooral fijn in de middenbouw. Dit jaar geef ik les aan groep 6. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met mijn 3 zoons en man, bij voorkeur buiten. Daarnaast lees ik erg graag! Ik hou van spannende kinderboeken en boeken met een waargebeurd tintje. Naast kinderboeken lees ik ook graag Scandinavische thrillers. Op Instagram vind je me als @juf_ellenvdw.

Alle recensies en lesmaterialen van Ellen vind je via de tag juf Ellen.

Hélène

Ik ben Hélène en al jaren juf in de onderbouw en dan vooral bij de kleuters. Het is ontzettend mooi om te zien hoe jonge kinderen leren en ontwikkelen. Ik geniet vooral van de verwondering bij de kinderen als ze gaan spelen met taal en helemaal kunnen opgaan in het verhaal dat ik aan het voorlezen ben.

In de afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met eerst de cursus tot leescoördinator Open Boek 3.0, van Jos Walta en daarna de opleiding tot leesspecialist jeugdliteratuur basisonderwijs van Vol van Leren.

Op onze school zijn wij bezig met Close Reading en ik vind het erg leuk om te kijken of ik mijn collega’s kan helpen om goede boeken hiervoor te kiezen en hen te ondersteunen met het maken van de sessies.

Alle recensies van Hélène vind je via de tag juf Hélène.

Hilde

Ik ben Hilde en ben sinds juni 2023 lid van het leesteam van juf Inger. Van jongs af aan ben ik een boekenwurm. Als we in de zomer 3 weken op vakantie gingen naar Frankrijk, leende ik altijd 10 boeken van de bibliotheek. M´n ouders zetten me op rantsoen, want ik kreeg namelijk 3 of 4 boeken per week. Anders had ik alle boeken in de eerste vakantieweek al verslonden.  

Ongeveer 16 jaar geleden ben ik gestart als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb aan het begin met name aan groep 3 en/of 4 lesgegeven, 1 jaartje kleuters en kwam 4 jaar geleden in de bovenbouw(groep 7/8) terecht. Toen laaide mijn enthousiasme voor het lezen van kinderboeken weer helemaal op! De B- en C-boeken zijn namelijk ook superleuk om zelf te lezen. Er zitten zulke mooie pareltjes tussen! Nu ben ik al wel vanaf de start van mijn onderwijscarrière actief als leescoördinator in onze school: van het neerzetten van een schoolbibliotheek tot het ontwikkelen van een boekenkringklapper en nog meer. Dit schooljaar ga ik lesgeven aan groep 4, maar ik blijf zeker boeken voor de bovenbouw lezen.

Vorig schooljaar zat ik in een leesclub met een aantal collega’s, waarin we allemaal vanuit een ander perspectief hetzelfde kinderboek lazen en hierover gedachten uitwisselden. Dit schooljaar ga ik deze leesclub zelf (bege-)leiden. Vandaar dat ik het ook superleuk vind om deel uit te maken van het leesteam van juf Inger. Hierdoor kom ik met veel nieuwe kinderboeken in aanraking en hoop ik collega’s en leerlingen nog meer te kunnen enthousiasmeren en inspireren.  Om een grotere groep collega’s te bereiken, ben ik net gestart op Instagram. Je kunt me volgen via @juf_hilde_kinderboekenfan.

Alle recensies van Hilde vind je via de tag juf Hilde.

Inge

Mijn naam is Inge en komend schooljaar ben ik juf van groep 3. Ik sta nu veertien jaar voor de klas, en waar ik ben afgestudeerd in de bovenbouw en ook bovenbouwgroepen heb gedraaid, werk ik de laatste jaren voornamelijk in de middenbouw en dit vind ik onwijs leuk! Op Instagram ben ik te volgen op @jufingeleest.

Binnen het onderwijs houd ik me graag bezig met alles wat met (leren) lezen te maken heeft, zowel het technisch leesgedeelte als het bevorderen van leesplezier en lezen met begrip. Ik vind het allemaal heel interessant en blijf me er graag in ontwikkelen. Afgelopen schooljaar heb ik de opleiding ‘specialist jeugdliteratuur in het basisonderwijs gevolgd’ en ik zit vol ideeën om hier verder mee aan de slag te gaan. Lezen is altijd al een grote hobby van me geweest, als kind las ik al heel graag en veel, en was ik vaak in de bieb te vinden. Die interesse voor lezen en boeken is niet meer weggegaan en misschien nog wel gegroeid. Naast boeken voor volwassenen lees ik veel kinderboeken en jeugdliteratuur. Vooral om te weten wat het aanbod is en kinderen te kunnen adviseren, maar ik geniet ook echt van het lezen van de boeken. Te gek dat ik nu een aantal van die prachtige kinder- en jeugdboeken met jullie mag gaan delen op deze website! 

Alle recensies van Inge vind je via de tag juf Inge.

Ivette

Hai, ik ben Ivette en schooljaar ’23/’24 ben ik juf van een enkele groep 3. Ik sta bijna 12,5 jaar voor de klas en heb in al die jaren alleen maar combinatiegroepen gehad. Met als grote favoriet: vijf jaar lang groep 2/3… de allerleukste combi! Hoewel ik in alle bouwen les heb mogen geven, is de onderbouw de plek waar ik mij het meest thuis voel. Naast mijn leerkrachttaken mag ik mij op school ook één dag in de week bezighouden met ons leesonderwijs in mijn rol als leesspecialist en ben ik bouwcoördinator met directietaken. Deze afwisseling vind ik heerlijk, geen dag is hetzelfde. Benieuwd naar mijn werkdagen? Ik ben vrij actief op Instagram: @juf_ivette

Lezen is altijd al een grote hobby geweest, als kind ging ik elke woensdagmiddag naar de bieb en op zaterdagochtend waren die zes boeken dan vaak al uit. Lang leve de e-readers van tegenwoordig. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken voor volwassenen, maar op school lees ik elke dag voor en soms zelfs meerdere keren per dag. Ik vond het dan ook erg tof dat Inger mij jaren geleden toevoegde aan haar leesteam. Nu mag ik regelmatig als een van de eerste lezers een gloednieuw prentenboek in mijn handen houden. Af en toe maak ik een uitstapje naar een boek voor oudere lezers en ook vakliteratuur valt regelmatig door mijn brievenbus. Ik neem jullie graag mee op ontdekking in deze nieuwste boeken! Mijn lievelingsperiode om in de klas voor te lezen is trouwens de gezellige decembermaand, fijn onder de kerstboom en dan die felle tl-buizen uit. 

Alle recensies van Ivette vind je via de tag juf Ivette.

Sira

Alle recensies van Sira vind je via de tag juf Sira.

Share Button