Wie ben ik?

Mijn naam is Inger en ik geef dit schooljaar les aan een combinatiegroep 4/5 en daarnaast ben ik de leerkracht en coördinator van de Plusklas. Dit laatste doe ik sinds februari 2021. In de jaren hiervoor heb ik 7 jaar lesgegeven aan groep 7/8 en daarvoor 8 jaar aan de groepen 3 t/m 6. Soms in een enkele groep, maar voornamelijk combinatiegroepen.

Studies en meer

In 2008 ben ik afgestudeerd van de Marnix Academie in Utrecht met de specialisatie bovenbouw en begon in augustus van dat jaar met lesgeven aan mijn eerste eigen groep. In het schooljaar 2009-2010 ben ik gestart met de opleiding tot vakbekwaam leerkracht bewegingsonderwijs. Deze opleiding heb ik afgerond in maart 2011. Na het afronden van de opleiding vakbekwaam bewegingsonderwijs besloot ik dat ik nog meer wilde leren en ben me gaan verdiepen in het volgen van een Master. In september 2011 startte ik met de opleiding Master SEN – gespecialiseerd leraar. Tijdens deze opleiding heb ik acht verschillende thema’s gevolgd binnen de gebieden gedrag en leren en heb daarnaast een PraktijkGericht Onderzoek gedaan. Mijn PGO ging over het verbeteren van het woordenschatonderwijs op de school waar ik werkzaam ben. Stukken van dit onderzoek zijn te lezen op mijn website onder de categorie ‘Werken aan Woordenschat‘. Op 8 juli 2013 kreeg ik bericht dat ik afgestudeerd was en op 4 oktober 2013 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Uitgeleerd ben ik nog lang niet, maar uitgestudeerd voorlopig even wel. In de jaren daarna heb ik vooral meer geleerd door het volgen van e-learnings, het lezen van onderwijsliteratuur en het volgen van onderwijscongressen en cursussen.

Hoe het begon

Tijdens het werken en studeren maakte ik diverse materialen om in de klas te kunnen gebruiken en deze wilde ik graag delen. In augustus 2011 startte ik daarom een blog om daarop onder andere het gemaakte materiaal te kunnen delen. Na twee jaar bloggen en steeds meer naamsbekendheid gekregen te hebben, vond ik het tijd worden voor een échte website en zo ontstond www.jufinger.nl. Op 17 oktober 2013 kwam daar het eerste bericht online. Ondertussen ben ik dus al ruim 10 jaar online te vinden. 

De leerkracht scheurkalender

In de afgelopen jaren heb ik niet alleen dingen online gedeeld, maar ook offline. Ik mocht namelijk samen met juf Maike de leerkracht scheurkalender maken in 2020 en 2021. Aan de edities van 2022 en 2024 heb ik ook een bijdrage mogen leveren en ik sta daar tussen grote namen als Kees van Overveld, Naomi Smits, Esther van der Knaap (Onderwijswereld-PO) en nog veel meer!

Jufinger.nl

Op mijn site deelde ik in het begin vooral lesmateriaal, maar tegenwoordig is jufinger.nl veel meer. Je vindt er lesmateriaal, lesideeën, blogs en heel veel boekrecensies. Deze boekrecensies schrijf ik niet alleen, want ik daarbij hulp van mijn eigen leesteam. Zij lezen net zo graag en ik en de meesten delen dit ook op hun eigen sociale media. Juf Inger bestaat dus eigenlijk uit mij, mezelf en ik. Geen groot team dus, maar wel iets waar ik ontzettend trots op ben.

Benieuwd naar meer onderwijsideeën en wil je snel op de hoogte zijn? Volg mij dan op Instagram of Facebook.

Share Button

10 reacties op “Wie ben ik?

 1. Mooie website met veel praktische producten.
  Graag zou ik de cijfers en hoeveelheden downloaden, maar hij geeft daar aan dat ik toestemming moet hebben om deze te downloaden. Kun je me hiermee helpen?

  1. Hallo Inge,

   Ik probeer alle producten vanuit Google Drive naar mijn website te verplaatsen, maar dat is best een klus en daarbij wil ik ook nieuwe berichten blijven plaatsen.
   Als je onder het betreffende bericht een reactie zou kunnen achterlaten dan kan ik makkelijker zien waar het om gaat en dat z.s.m. regelen. Vrijdag is mijn websitedag dus het kan wel een week duren.

   Groetjes,
   Inger

 2. Hai, ik wil graag het flamingo-themapakket bestellen maar kan helaas niet de betaling voldoen: systeem geeft een foutmelding aan. Hoe kunnen we dit oplossen?

 3. Hallo Inger,
  Ik vind dat je een mooie en handige website hebt neergezet. Onderwijsmensen kunnen hier veel vinden waarmee ze zelf aan de slag kunnen en waarmee ze vanuit een andere werkvorm zaken kunnen aanpakken. Succes verder met deze site!

 4. Ha Inger,

  Ik ga dit jaar voor het eerst een eigen klas draaien en wil leuke dagritme kaarten maken! Nu zag ik dat jij dat via canva.com dit doet.

  Welk formaat gebruik jij hiervoor? En kan je daar ook pictogrammen toevoegen?

  Groetjes Sophia

 5. Hoi inger,

  Wat een leuke site heb je. Zeer bruikbaar voor mij. Het inspireert me. Nu had ik een vraag ik heb ook een combinatiegroep 7/8. Nu vroeg ik me af hoe organiseer jij de eindmusical? Doen jullie dat met de hele klas of alleen groep 8 en waar let je dan allemaal op?
  Groetjes

  1. Beste Sientje,

   Wat leuk dat mijn site je inspireert. Dat is echt een grot compliment.
   Wij doen de musical inderdaad met groep 7 en 8. De leerlingen van groep 8 krijgen de grotere rollen, als ze dat willen, en het laatste lied zingen zij alleen.
   Verder kiezen zij in eerste instantie een top 3 aan musicals. Groep 7 stemt wel mee bij de uiteindelijke beslissing.
   Groetjes,
   Inger

 6. Dag Juf Inger!

  Wat een geweldig specialisme heeft u gevolgd! Woordenschat, taal, is de hoeksteen van de samenleving, van elkaar begrijpen – en vooral: van jezelf leren begrijpen.

  Als classica en illustrator (dit jaar mijn 30-jarige jubileum) heb zelf een kinderverhalen/voorleessite in elkaar geknutseld: http://www.booxalive.nl

  Natuurlijk gratis, want het doel ervan is leesbevordering; daar mag geen enkele drempel voor zijn. De insteek van mij site sluit, denk ik, goed aan op uw specialisme, zie http://booxalive.nl/over-boox-alive/

  Misschien wilt u mijn site vermelden bij ‘(digitaal) voorlezen’?

  Bij voorbaat hartelijk dank en sowieso veel succes!

  Vriendelijke groetjes,
  Magda van Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *