Boekenbingo: Het Sleutelkruid – Paul Biegel

Misschien heel slecht, maar van het boek Het Sleutelkruid had ik nog nooit gehoord. Eigenlijk weet ik ook niet zeker of ik ooit eerder een boek van Paul Biegel gelezen heb. Nu in ieder geval wel. Alweer 52 boeken gelezen en deze had ik ook uit voor 1 juni.

Het verhaal
Koning Mansolein is oud, heel oud: wel duizend jaar. Haas maakt zich zorgen. Het hart van de koning is zwak. Alleen de wonderdokter zou het oude, versleten hart van de koning nog kunnen opwinden. Daarvoor moet de dokter op zoek naar het sleutelkruid, dat ver weg groeit.

De reis is lang en voert over heidevlakten, door donkere bossen en langs verraderlijke moerassen. Zal de wonderdokter op tijd terug zijn? Als het hart van de koning elke dag één keer flink klopt, zal hij het misschien redden. Daarom stuurt de wonderdokter alle dieren die hij tegenkomt naar het paleis van de koning om daar hun spannendste en mooiste verhalen te vertellen.

het sleutelkruid - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Eigenlijk is dit een boek vol verhalen, maar op een zeer bijzondere manier met elkaar verbonden. De dieren vertellen allemaal op een andere manier hun verhaal waardoor het soms lijkt dat de verhalen door verschillende schrijvers zijn geschreven. De afwisseling tussen vrolijk, grappig, verdrietig en spannend is erg goed gedaan. Mijn favoriete verhaal was het verhaal van de ezel.
De manier waarop Paul Biegel tussen de verhalen door omschrijft hoe het met de koning gaat, is zeer goed gedaan. Tot het laatste hoofdstuk blijf je in spanning of de wonderdokter wel op tijd terug zou zijn. Of dat zo is? Dat moet je zelf maar lezen.

het sleutelkruid

 

 

 

 

 

€15,95

Share Button