Als leerkracht bespreek ik voorafgaand aan een les kort met de leerlingen aan welk doel we gaan werken in de les. Bij Veilig Leren Lezen is dit doel vaak een woord en een letter.

doelen vllOm dit zichtbaar aan de leerling te maken, heb ik ervoor gekozen bij iedere kern een poster te maken met daarop de doelen van de kern. Zo kunnen de leerlingen aan het begin van een kern zien wat ze de komende periode gaan leren. Deze doelen hang ik zichtbaar op in de klas. Ik print de poster uit de op de kleur van de kern, zodat de leerlingen echt zien dat het bij elkaar hoort. Hieronder de posters bij de verschillende kernen in zwart-wit.

Kern 1
Kern 2
Kern 3
Kern 4
Kern 5
Kern 6
Kern 7
Kern 8
Kern 9
Kern 10
Kern 11
Kern 12

Op verzoek heb ik de posters nu ook in kleur gemaakt. Zoem is in kleur en de randen van de posters zijn in de kleur van de kern waar de poster bij hoort. Wilt u deze posters zien, kijk dan op de links hieronder.

Kern 1
Kern 2
Kern 3
Kern 4
Kern 5
Kern 6
Kern 7
Kern 8
Kern 9
Kern 10
Kern 11
Kern 12

Share Button

19 Comments on Doelen Veilig Leren Lezen

 1. Hoi!
  Wat mooi de doelen zo weergegeven. Ik ga mijn lio lopen en mn mentor vindt het ook erg mooi! Nu hebben wij sinds vorig jaar alleen de nieuwe kim versie. Heeft u hier ook al gekleurde doelenkaarten van? Of heb ik niet goed gekeken?
  Ik hoor het graag!
  Groetjed Ashley!

  • Van de Kimversie heb ik geen materialen.
   Op Facebook in de groep voor leerkrachten van groep 3 wordt volgens mij wel allerlei materiaal, waaronder doelenkaarten, gedeeld.

 2. Wat word ik toch altijd gelukkig van alle tips en downloads op jouw site.
  Zo ook van de doelen van VLL. Ga je deze ook nog maken voor de nieuwe Kim-versie?
  Dit zou ik heel erg waarderen 😉
  (of is hij al beschikbaar en heb ik niet goed genoeg gezocht?)

  Groetjes
  Saskia

 3. Hoi Inger,

  Wat een super leuke site heb je. Ik vind de doelen echt geweldig. Was hier flink naar op zoek. Ik heb je doelen in kleur nu opgeslagen en ga ze zeker volgend jaar in mijn groep 3 gebruiken! Bedankt.
  p.s. Ook ik krijg bij kern 5 de letters iets te groot door, heb je daar nog een ander bestand van?

  Groetjes Joycella

  • Hallo,

   Het was lastiger dan ik dacht, want het document bleef verkeerd laden. Daarom nu een nieuwe versie gemaakt van kern 5 en deze werkt wel. Leuk dat je ze gaat gebruiken.

   Groetjes,
   Inger

 4. Hallo Inger,
  Fantastisch gedaan! Heb ze inmiddels ook vol op in gebruik. Ook ik krijg kern 5 (in kleur) niet helemaal goed in beeld. Zou je daar misschien even naar kunnen kijken?
  Groetjes AM

 5. Hoi!
  Wat een prachtige uitgebreide site.
  Vraagje, heb je de bovenstaande PDF’s toevallig ook in WORD documenten, zodat ik het eea eraan toe kan voegen? Ik hoor het graag 🙂

 6. Prachtig, Inger,
  dank je wel. Die kan ik zeker gebruiken.
  De poster van kern 5 in kleur komt bij mij niet helemaal goed binnen: de schrijfletters staan te groot afgebeeld. Het kan ook aan mij liggen hoor.

 7. Hoi Inger,

  Helaas zijn je veilig en vlot boekjes niet meer beschikbaar. Kun je deze opnieuw uploaden? Ik stuur deze altijd naar ouders mee per mail, samen met de doelen.

  Groetjes Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *