Tijdens mijn rondje over de NOT2017 kwam ik ook de stand van Lesmaatje.nl tegen. Tegen de tijd dat ik daar kwam op die zaterdag was er niet heel veel meer te zien, maar dat was vooral een goed teken. De prachtige posters die nog wel zichtbaar waren op de wanden, waren door veel mensen mee naar huis genomen. Ik begreep wel waarom. De mooie kleuren en goede informatie zorgen ervoor dat de posters van Lesmaatje.nl een waardevolle aanwinst zijn voor een klaslokaal. Je begrijpt dat ik die natuurlijk ook moest hebben. En zo gebeurde het dat er sinds een paar weken mooie posters mijn prikbord versieren. In dit blog besteed ik aandacht aan de rekenposters van Lesmaatje.nl die in mijn klas een plekje hebben gekregen.

Terwijl mijn groep druk aan het gymmen was op een woensdagochtend besloot ik de posters maar eens uit de doos te halen. Weer was ik onder de indruk van de posters. De felle kleuren vallen ontzettend op, maar ook op de details is goed gelet. Ik besloot de posters van het metriek stelsel naast elkaar in mijn lokaal te hangen en was benieuwd naar de reacties van mijn leerlingen.

Na de gymles stroomden de leerlingen langzaam het lokaal binnen en zag ik een flink aantal ogen toch eens goed naar het prikbord kijken. Een aantal leerlingen ging echt voor het prikbord staan om de posters uitgebreid te bespreken. In de dagen daarna hoorde ik steeds weer her en der een opmerking over de posters. Sommige leerlingen kwamen vragen waar ik ze gevonden had, want ‘ze waren heel leuk‘. Tijdens een les over het metriek stelsel hebben we de verschillende afbeeldingen besproken die zijn getekend bij de maten. De leerlingen gaven aan dit handig te vinden. Het idee om te kunnen spieken wat bijvoorbeeld ook alweer een dl was, sprak ze wel aan.

Niet alle posters van Lesmaatje.nl zijn geschikt om in het lokaal van groep 7/8 te hangen, maar gelukkig zijn er meer groepen op school. Mijn collega’s waren erg blij met de posters die ze van mij kregen. Ook de leerlingen in die groepen reageerden enthousiast op de mooie, nieuwe posters. Wij zijn dus heel blij met deze educatieve vulling van onze wanden.

Winactie

Jaloers geworden? Ik mag van Lesmaatje.nl twee van deze rekenposters weggeven. Klik hier om te zien welke posters. Om kans te maken hoef je alleen maar in een reactie de groep achter te laten waar jij les aangeeft. Op dinsdag 18 april zal ik de winnaar bekend maken.

De winnares van de posters is Claudia Scheuneman! Van harte gefeliciteerd! Je hebt als het goed is een mail ontvangen. 

Share Button

89 reacties op Rekenposters van Lesmaatje.nl

 1. Prachtig materiaal om de muren van je klas functioneel, visueel en leerrijk op te smukken. De posters zijn eenvoudig en zouden zeker in heel de lagere school gebruikt kunnen worden als rode draad bij de lessen over het metriek stelsel. Ons team is onder de indruk en iedereen wil ze, die knappe affiches! Vriendelijke groet en alvast Zalig Pasen gewenst! Inge

 2. Toevallig, net waar ik mee bezig ben in mijn groep 6. En moeilijk dat ze het vinden! Visuele ondersteuning zou dus erg welkom zijn!

 3. Ik zou heel graag deze posters in mijn klas hangen. Ik zet me in voor de meer visueel ingestelde leerlingen en dan zou deze poster een uitkomst zijn! Wat geweldig gemaakt.

 4. Super strakke posters. Ben vooral een groot fan van de referentiematen ernaast. Zo is het voor kinderen (en voor de juf) handig bij schattingsvragen. Mijn groep 6,7,8 kan ze zeker wel gebruiken!

 5. Oooh wat super gaaf! ?
  Wat een prachtige, duidelijke posters! Ik geef les in groep 7 en de kids kunnen zo’n poster in de klas wel heel erg waarderen, denk ik! Ziet er mooier uit dan mijn eigen reken-visualisaties ?.. Fingers crossed voor deze leuke actie!

 6. Die zijn handig! Ik geef rekenles aan groep 4 tm 8. Zonder grappen, wij werken met vakadoptie en ik verzorg de rekenlessen.

 7. Groep 6!
  Echt een handige poster, met die plaatjes er ook bij… Sommige lln kunnen niet inschatten hoeveel een cl is, dit maakt het meteen visueler!

 8. Groep 6!
  De kinderen in mijn klas kunnen deze posters heel goed gebruiken, aangezien we nu volop bezig zijn met het metriekstelsel

 9. Groep 7/8 is mijn eigen groep, daar zou ik de liters voor gebruiken. De lengtes zou ik aan mijn collega van groep 5/6 geven!

 10. Zou geweldig zijn voor mijn groep, de Taalschakelklas! In mijn groep zitten allemaal Nieuwkomers, die net in Nederland zijn. Zo’n poster zou heel fijn zijn om het rekenen voor hen visueel te maken 🙂

 11. Leuke actie. Ik geef zelf les aan groep 3 en mijn duo_collega geeft ook les in groep 6/7 en ik wil ze graag aan haar geven.

 12. Wat een super leuke actie.
  Ik loop dit jaar mijn Lio stage en hoop volgend jaar mijn eigen klas te hebben. Ik heb nog hellemaal niks voor mijn klas en deze posters zouden een mooi begin zijn. Ik ga duimen!

 13. Ja leuk voor mijn rekenatelier. Ik ga volgend jaar alleen maar rekenen geven omdat we overgaan op een nieuw onderwijsconcept. (O4nt) aan groep 3 t/m 8. Deze posters zouden super gaaf zijn!

 14. Volgend schooljaar word ik rekenspecialist op school. Ik ga rekenlessen geven aan groep 3 t/m 8. Deze posters zouden geweldig staan in ‘mijn’ rekenatelier!

 15. Wat een mooie posters! Deze zouden ontzettend goed uitkomen in mijn groep 7-8! Zij vinden dit heel erg moeilijk en kunnen alle ondersteuning hierbij gebruiken!

 16. Wat leuk! Ik hou wel van de duidelijke stijl, zonder opsmuk! Onze groep 6/7 zou hier van smullen, in ieder geval de juf wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *