Rekenposters van Lesmaatje.nl

Tijdens mijn rondje over de NOT2017 kwam ik ook de stand van Lesmaatje.nl tegen. Tegen de tijd dat ik daar kwam op die zaterdag was er niet heel veel meer te zien, maar dat was vooral een goed teken. De prachtige posters die nog wel zichtbaar waren op de wanden, waren door veel mensen mee naar huis genomen. Ik begreep wel waarom. De mooie kleuren en goede informatie zorgen ervoor dat de posters van Lesmaatje.nl een waardevolle aanwinst zijn voor een klaslokaal. Je begrijpt dat ik die natuurlijk ook moest hebben. En zo gebeurde het dat er sinds een paar weken mooie posters mijn prikbord versieren. In dit blog besteed ik aandacht aan de rekenposters van Lesmaatje.nl die in mijn klas een plekje hebben gekregen.

Terwijl mijn groep druk aan het gymmen was op een woensdagochtend besloot ik de posters maar eens uit de doos te halen. Weer was ik onder de indruk van de posters. De felle kleuren vallen ontzettend op, maar ook op de details is goed gelet. Ik besloot de posters van het metriek stelsel naast elkaar in mijn lokaal te hangen en was benieuwd naar de reacties van mijn leerlingen.

Na de gymles stroomden de leerlingen langzaam het lokaal binnen en zag ik een flink aantal ogen toch eens goed naar het prikbord kijken. Een aantal leerlingen ging echt voor het prikbord staan om de posters uitgebreid te bespreken. In de dagen daarna hoorde ik steeds weer her en der een opmerking over de posters. Sommige leerlingen kwamen vragen waar ik ze gevonden had, want ‘ze waren heel leuk‘. Tijdens een les over het metriek stelsel hebben we de verschillende afbeeldingen besproken die zijn getekend bij de maten. De leerlingen gaven aan dit handig te vinden. Het idee om te kunnen spieken wat bijvoorbeeld ook alweer een dl was, sprak ze wel aan.

Niet alle posters van Lesmaatje.nl zijn geschikt om in het lokaal van groep 7/8 te hangen, maar gelukkig zijn er meer groepen op school. Mijn collega’s waren erg blij met de posters die ze van mij kregen. Ook de leerlingen in die groepen reageerden enthousiast op de mooie, nieuwe posters. Wij zijn dus heel blij met deze educatieve vulling van onze wanden.

Winactie

Jaloers geworden? Ik mag van Lesmaatje.nl twee van deze rekenposters weggeven. Klik hier om te zien welke posters. Om kans te maken hoef je alleen maar in een reactie de groep achter te laten waar jij les aangeeft. Op dinsdag 18 april zal ik de winnaar bekend maken.

De winnares van de posters is Claudia Scheuneman! Van harte gefeliciteerd! Je hebt als het goed is een mail ontvangen. 

Share Button