Thematitels Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen!

Hoera! De thematitels voor de Kinderboekenweek 2022 zijn bekend gemaakt en wat staan er weer prachtige titels tussen. Dat het thema Gi-Ga-Groen! is, is overduidelijk als je de lijst bekijkt. De Kinderboekenweek begint dit jaar op woensdag 5 oktober en duurt tot en met zondag 16 oktober. Ik maakte een overzicht van alle thematitels en begin natuurlijk met de boeken voor de bovenbouw.

Lees alle blogs, lesideeën en boekrecensies voor de Kinderboekenweek 2022 via deze link.

Thematitels groep 7/8

De boeken voor de bovenbouw zijn een afwisseling tussen informatief en leesboeken. Zelf ben ik het meest nieuwsgierig naar Van honingbij tot hagelslag.

Van honingbij tot hagelslag
Palmen op de Noordpool

Dit boek heb ik gedeeltelijk gelezen voor de Boekenbingo 2019. Helaas bleek al snel dat ik de bingo niet meer ging redden en ik ben toen gestopt met lezen. Het boek is zeker interessant, maar ik vind het geen boek om in één keer helemaal te lezen. Daarvoor vond ik het veel te veel informatie om te onthouden. Liever lees ik bij dit soort boeken steeds een gedeelte om er rustig over na te kunnen denken.

Elke dag broerdag

Dit boek is echt een geweldig avontuur over vijf broers uit een samengesteld gezin. De jongens zien een brief van een advocaat en dat is het begin van een survivaltocht door het bos waarin ze elkaar nog beter leren kennen. Mijn volledige recensie lees je in mijn recensie-blog over dit boek.

De ontdekkingsreiziger
Ga je mee naar Yellowstone?

In mijn verzamelblog staan nog meer boeken die je goed kunt inzetten tijdens de Kinderboekenweek 2022

Thematitels groep 5/6
Silas en de wolf
Het grote reptielenboek
Kalle en het oerwoudgoud
De Knerpers
Noordpool/Zuidpool
Thematitels groep 3/4
Het Schitterende Samen Boek
De boom met het oor

Dit boek las ik eind 2019 voor de Boekenbingo 2020 en gaf ik vol overtuiging 4 sterren. Het is echt een uniek boek en ik vond het prachtig.

Een tijger in je bed

Is het een verhaal of een informatieboek? Dit boek is het gewoon allebei! Een aanrader voor beginnende lezers die wel van een klein beetje uitdaging houden.

De wonderen van het bos
De aarde heeft jou nodig

Bereid je als leerkracht of ouder maar voor als je dit boek door de kinderen in je omgeving laat lezen. Afval scheiden zal nooit meer hetzelfde zijn in je huis en er zal vast nog meer moeten veranderen van de kinderen als ze uitgelezen zijn. Ik vind dit boek eigenlijk meer geschikt voor groep 5/6 en in mijn recensie kun je lezen waarom.

Thematitels groep 1/2
De blaadjesdief

Dit leuke prentenboek kocht ik voor mijn eigen kinderen tijdens de Kinderboekenweek 2021 en heb ik al regelmatig met veel plezier voorgelezen. Voor de Kinderboekenweek 2022 heb ik een recensie met lesideeën bij dit boek geschreven.

Een krekel in mijn slaapzak

Een verzameling prachtige versjes waarmee je alle seizoenen beleeft en je de zon of sneeuw lijkt te voelen omdat de tekst zo mooi geschreven is. Wil je meer weten over waarom ik dit boek zo mooi vind? Lees dan mijn recensie.

Anansi de spin: sterker dan Olifant
Het begint met een zaadje

De illustraties in dit boek worden steeds rijker en laten je steeds langer kijken. Een mooi boek waarvan kinderen leren dat iets heel kleins kan uitgroeien tot iets gigantisch. Lees mijn volledige recensie over Het begint met een zaadje hier.

De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

Dit fijne prentenboek met prachtige illustraties las ik voor de Boekenbingo van 2022 en ik genoot er echt van. Dit is mijn favoriet voor de onderbouw van de Thematitels voor de Kinderboekenweek 2022. Lees mijn volledige recensie in mijn recensie-blog over dit boek.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button