Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

In december werd het thema voor de Kinderboekenweek 2022 bekend gemaakt. Dit jaar mogen we van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober aan de slag met Gi-ga-groen! Als leerkracht krijg je bij dit meteen vast meteen allerlei ideeën. Lekker met je groep het bos in, op zoek naar kriebelbeestjes in de natuur rondom school of dierensporen ontdekken. Of ga je aan de slag met de plastic soep, zwerfafval en ander milieuproblemen? Er is genoeg te bedenken en overal zijn fantastische boeken bij te vinden. Op naar weer een mooie week vol leesplezier!

Lees alle blogs, lesideeën en boekrecensies voor de Kinderboekenweek 2022 via deze link.

Lesideeën en lesmateriaal

De komende maanden zullen er vrij regelmatig berichten op mijn site verschijnen met lesideeën en lesmateriaal voor de Kinderboekenweek 2022. Deze lestips zullen zich vooral richten op boeken en lezen, maar natuurlijk mag het thema Gi-ga-groen! gezien worden en zal ik ook zeker andere ideeën delen. Alle links naar de berichten zal ik zeker ook verzamelen in deze blog.

Het kinderboekenweekgeschenk

Dit jaar wordt het kinderboekenweekgeschenk voor het eerst niet geschreven door een Nederlandse auteur. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 ontvang je, als je voor minimaal €12,50 aan kinderboeken koopt, bij je aankoop het kinderboekenweekgeschenk dat geschreven is Andy Griffiths & Terry Denton. Deze schrijvers ken je waarschijnlijk van de serie De waanzinnige boomhut. Een serie die zeker past bij de Gi-ga-groen! In februari verschijnt alweer deel 11 en de boomhut bereikt dan de 143e verdieping.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek

Sinds 1983 kun je tijdens de Kinderboekenweek een speciaal prentenboek kopen voor een klein prijsje. Afgelopen jaar schreef Mark Janssen het prentenboek Dromer en dit prentenboek was erg gewild. Sommige boekhandels moesten hun klanten teleurstellen omdat het al uitverkocht was. Dit jaar mag Marije Tolman het Prentenboek van de Kinderboekenweek maken. Ik ken haar illustraties vooral van het boek Vosje van Edward van de Vendel en in dat boek vond ik ze prachtig! In 201o won zij met het boek De Boomhut de Gouden Penseel! Online ontdekte ik onder andere nog het boek Het boek van haar. Op het filmpje bij dit boek ziet dat er ook waanzinnig mooi uit.

Thematitels

De thematitels voor de Kinderboekenweek 2022 zijn bekend en dit jaar zijn alle boeken al in eerdere jaren uitgebracht. Je kunt ze dus al aanschaffen! Ook zijn er schrijvers die geluk hebben en al mooie rondom het thema hebben geschreven of die het sowieso al in de planning hadden staan. Jozua Douglas was al begonnen al zijn tweede deel van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en dat zal gaan over de natuur. Boeken die wat mij betreft zeker aandacht verdienen tijdens de Kinderboekenweek 2022 zijn:

Prentenboeken
Boeken voor de middenbouw
Boeken voor de bovenbouw
Informatieboeken
Dichtbundels
Overige titels

Dit bericht bevat affiliate links.
De boeken die genoemd worden in dit bericht heb ik zelf uitgezocht en ik word niet gesponsord om deze titels te noemen.

Share Button