Recensie: Maanlichtdraak & Monsterschrik

Soms verschijnen er onverwachte verrassingen in mijn brievenbus en Maanlichtdraak & Monsterschrik is daar zo’n voorbeeld van. Ik had geen idee dat ik dit boek kon verwachten, maar het leek me wel een prettige afwisseling tussen de boeken voor de bovenbouw door die ik vooral lees. Voor jonge lezers kan dit boek vrij dik lijken, maar de hoeveelheid tekst valt mee en de afbeeldingen zijn een groot onderdeel van het verhaal en maken dat je het boek vlot leest.

Tekst op de achterflap

Op een maanverlichte nacht springt er plotseling een kleine draak uit Flips boek. Hij is op de vlucht voor een ridder. Maar op het moment dat Flip de arme draak te hulp schiet, krimpt hij zelf! Aah! Hoe vecht je tegen een GEMENE RIDDER als je maar duimformaat bent?

Deze en drie andere spannende, humoristische verhalen over MONSTERS EN VERRE PLANETEN laten zien dat vriendschap en moed veel belangrijker zijn dan hoe GROOT je bent!

VIER GRAPHIC NOVELS:
– De maanlichtdraak
– Grobbel
– Het monster in de koelkast
– Het monster van de blauwe planeet

Bekijk alvast het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Bij het openen van Maanlichtdraak & Monsterschrik viel me meteen op dat het boek goed overzichtelijk is voor startende lezers. Korte stukken tekst met mooie illustraties. Al snel wordt er gespeeld met de letters om dingen duidelijker te maken. Zo lijken de letters van ritselen echt te ritselen en zijn sommige woorden groter of kleiner geschreven om ze extra op te laten vallen.

De tekst die gezegd wordt door Flip, de ridder en de draak in het eerste verhaal worden verbonden aan de personages en dit maakt dat je goed weet hoe het verhaal gaat.

Van het eerste verhaal heb ik echt onwijs genoten. Flip beleeft een spannend avontuur met de Maanlichtdraak en de ridder. Het eind van dit verhaal toverde een glimlach op mijn gezicht en ik verheugde me op de overige drie verhalen.

Helaas vond ik de overige drie verhalen wat minder. Deze zijn allemaal korter dan het eerste verhaal. Het kan dat er daardoor een minder goed verhaal in verwerkt kon worden, maar ze spraken me gewoon veel minder aan. Kinderen kunnen daar natuurlijk compleet anders over denken. Dit boek ga ik dus met veel plezier overhandigen aan mijn collega’s van groep 3/4 om hun groep weer wat meer leesplezier te laten beleven.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button