Recensie: Jane Goodall (Van klein TOT GROOTS)

De Vier Windstreken heeft met de serie Van klein TOT GROOTS toch echt een geweldige serie in huis gehaald om te vertalen en op de markt te brengen. Het deel over Astrid Lindgren kocht ik zelf, maar de overige delen heb ik allemaal opgestuurd gekregen om te lezen en recenseren. De illustraties vind ik niet in ieder deel even mooi dus bij Jane Goodall was ik hier vooral weer benieuwd naar. De verhalen zijn me nog nooit tegengevallen, maar of dat dit keer weer zo is? Lees mijn recensie maar.

Tekst op de achterflap

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Jane Goodall, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

Jane Goodall
(Londen, 3 april 1934)

Toen Jane klein was kreeg ze van haar vader een chimpanseeknuffel die ze Jubilee noemde. Daarmee begon haar levenslange liefde voor dieren. Zodra Jane de kans kreeg, ging ze dieren in het wild bestuderen. Ze leefde samen met chimpansees in de jungle en werd beroemd als vernieuwer op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig overtuigt Jane iedereen die het maar wil horen van het belang van dierenrechten.

Bekijk alvast het inkijkexemplaar om de illustraties van dit deel beter te zien.

Wat vind ik van het boek?

De illustratie op de voorkant van het boek maakte mij al blij. Voor dit boek was gelukkig gekozen voor een illustrator die ik iets meer kan waarderen.

De kleuren van de illustraties passen wat mij betreft prachtig bij het verhaal over Jane Goodall. Het verhaal begint bij Jane als klein meisje. Net als bij alle andere boeken uit deze serie leer je de persoon echt kennen.

Wat ik prettig vind is dat je een beter beeld krijgt van Jane Goodall en hoe ze geworden is wie ze is. Voor mij is zij vooral bekend als voorvechter voor dierenrechten, maar nu weet ik hoe haar leven begon en hoe de liefde voor met name chimpansees is ontstaan.

Een fijn boek om leerlingen meer te laten leren over de verschillende manieren van belangrijk kunnen zijn voor de wereld.

Het boek aanschaffen

Klik hier om de andere delen in de serie te zien.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button