Recensie: Gekke Goden en de Olympische Spelen

Sommige boeken vraag ik echt aan voor mijn leerlingen. Zelf ben ik niet zo van de graphics novels en vergelijkbare boeken, maar ik vind dat je als leerkracht en school een divers aanbod moet hebben. Daarbij houd ik er wel rekening mee dat ik graag kinderen iets nieuws wil laten lezen. De Losers en Mutsen kennen ze wel, maar de Gekke Goden zijn minder bekend. Daarbij vind ik de knipoog naar Griekse en Romeinse Goden in Gekke Goden en de Olympische Spelen best leuk als juf die ooit een poging tot gymnasium deed.

Korte samenvatting

Kakdonis en zijn vrienden zijn niet wat je noemt atleten. Dus als hun school uitgedaagd wordt om mee te doen aan een sportcompetitie reageren ze niet enthousiast. Ze moeten het opnemen tegen de leerlingen van de Romeinse school aan de andere kant van de Olympusberg. Alsof dat niet al erg genoeg is, laten Zeus en zijn Romeinse tegenhanger, Jupiter, zich te veel meeslepen door de wedstrijd en zetten de berg in als prijs. Zullen de Gekke Goden een manier vinden om samen te werken met Kakdonis’ perfecte broer Adonis en zijn atletische vrienden om de Romeinen te verslaan, of moeten ze hun bergtop voor altijd verlaten?

Lees de eerste twee hoofdstukken alvast in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Al snel tijdens het lezen kwam ik tot de ontdekking dat Gekke Goden en de Olympische Spelen helemaal geen graphic novel is. De illustratie op de kaft geeft je wel echt dat idee, maar het is een mooie overgang qua boek van graphic novel naar leesboeken met veel tekst.

Het boek is grappig en een beetje maf. Bij de eerdere delen vond ik Kakdonis wel echt een beetje het sukkeltje, maar dat is in dit deel minder. Voor kinderen die echt dit als derde deel lezen, is het leuk om te merken dat er dingen veranderd zijn in de band tussen Kakdonis en zijn broertje en vader. Je kunt dit boek echter prima als eerste boek lezen over de Gekke Goden.

Na het lezen van dit boek weet je meer over de Olympische Spelen en over de Griekse en Romeinse Goden. Kennis die nog best van pas kan komen bij een quiz. Ik denk dat dit boek perfect is voor kinderen vanaf een jaar of 8 die wel houden van wat gekkigheid, maar ook wel wat met geschiedenis hebben.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button