Recensie: Pretpark de Poepfabriek

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 150.000 exemplaren van Pretpark de Poepfabriek verkocht, las ik in de promotiemail over dit boek. Ik had dit boek wel langs zien komen de afgelopen jaren, maar zelf nog niet gelezen. Vanwege het grote succes werd er een nieuwe editie uitgebracht en zoals je zult begrijpen, wilde ik die heel graag ontvangen. Ik was wel benieuwd naar dit grote succes en dook de poepfabriek in.

Korte samenvatting

Neem een kijkje in je eigen buik en darmen. Waar blijft je eten als je een hap neemt? Wat is poep? Hoe poep je eigenlijk? En waar komt buikpijn vandaan? In dit boek lees je alles over de slimme fabriek in je buik. En dit alles verpakt in een spannend verhaal! Van de auteurs en illustrator van Het Hersenhotel.

  • Leer in 5 stappen een gezonde buik te krijgen
  • 3 tips om goed te poepen
  • Doe de test: hoe poep jij?
  • Met een poepdossier achter in het boek

In het inkijkexemplaar krijg je een goed beeld van het boek.

Wat vind ik van het boek?

Wat een heerlijk, smerig, leerzaam boek! Ik heb genoten van de eerste tot de laatste bladzijde en zeker wat geleerd over poep en poepen.

In Pretpark de Poepfabriek ga je samen met Pim en Pollie op ontdekkingstocht in je lijf. Er is een probleem in de poepfabriek en deze moet misschien wel gesloten worden. Pim en Pollie beginnen in de mond van de fabriek en ontdekken daar dat het heel belangrijk is om je eten goed te kauwen. Het kan daar dus al misgaan met je poep.

Op deze manier ga je je hele lijf door tijdens het lezen en ontdek je hoe je er voor kunt zorgen dat je verteringstelsel goed zijn werk kan doen. Zeker voor kinderen die weleens last hebben van hun ontlasting kan dit boek fijn zijn om te lezen. Je krijgt echt tips om beter voor je lichaam te zorgen.

De illustraties in het boek zijn mooi en uitnodigend om naar te kijken. De tekst is in verschillende kleuren en lettertypes geschreven, waardoor je goed het verhaal kunt volgen en weet wat andere informatie is. Tussendoor kom je diverse vragen tegen om over na te denken. Op de laatste pagina’s staan al die vragen nog eens verzameld met de antwoorden. Zelf vind ik het prettig dat je niet hoeft terug te bladeren om te ontdekken waar de antwoorden over gaan.

Al met al echt een informatief boek met goede illustraties en prettig te lezen. Een aanrader!

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button