Recensie: Alles wat cool is aan haaien en andere onderwaterwezens!

Dit boek knalde zo ongeveer het brievenbuspakketje uit toen ik het openmaakte. Wat een kleuren! Dat trekt de aandacht wel. Vaak komen informatieboeken wat saai over aan de buitenkant, maar dat is bij dit boek zeker niet het geval. Eerder was er al een boek in deze serie over dino’s, maar in Alles wat cool is aan haaien en andere onderwaterwezens! leer je van alles over de wereld onder water.

Korte samenvatting

Wist je dat haaien zo klein kunnen zijn als een banaan of groter dan een bus? Of dat walvishaaien meer dan 3.000 tanden hebben? Leer alles over haaien en je favoriete onderwaterwezens.

Alles wat cool is aan haaien is deel twee in een serie waanzinnige gidsen vol feiten en humor van schrijver en illustrator Mike Lowery.

Wist je dat gigantische inktvissen ogen hebben ter grootte van dinerborden? En dat anemoonvissen worden beschermd door een snotpantser?
In Alles wat cool is aan haaien lees je alles wat je altijd al wilde weten over je favoriete onderwaterwezens.

Bekijk het inkijkexemplaar

Wat vind ik van het boek?
alles wat cool is aan haaien

Heel eerlijk vond ik het boek vrij heftig qua kleuren en lettertypes. Ik weet echter genoeg leerlingen die dit juist fantastisch vinden, zeker als ze haaien en andere onderwaterwezens interessant vinden.

De informatie in het boek Alles wat cool is aan haaien en andere onderwaterwezens! is echt wel informatief. Ik heb diverse dingen geleerd tijdens het lezen van dit boek. Zo weet ik nu de lengtes van verschillende haaien en weet ik dat de zee-engel bestaat en ook een haai is. Het boek bevat ook het hoofdstuk ‘Red de haaien’. Zeker niet onbelangrijk om te weten hoe we ervoor kunnen dat deze dieren blijven zwemmen in de oceanen.

Het boek neemt je mee naar diverse plaatsen op de wereld en diverse plaatsen in de oceaan. De afbeeldingen zijn niet echt waarheidsgetrouw, maar toch leer je aardig goed hoe de verschillende dieren eruitzien. En dat kan heel bizar zijn! Niet alleen zien ze er soms wat gek uit, hun namen zijn ook raar. Ik kan me voorstellen dat kinderen soms wat hulp nodig hebben bij het lezen, want dinochelus ausubeli en tekenfilmolifantje zijn toch woorden die je even moet ontcijferen om goed te lezen.

Een leuke aanvulling vind ik het hoofdstuk waarin kinderen de verschillende onderwaterdieren leren tekenen in de stijl van het boek. De uitleg is heel duidelijk en veel kinderen zullen succeservaringen opdoen op het gebied van tekenen.

Dit boek lijkt mij geschikt voor kinderen vanaf groep 4/5 die dol zijn op de onderwaterwereld en van leuke feitjes houden.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button