Recensie: Top of Flop! (De school van de magische dieren 5)

Er zijn van die boekenseries die gewoon verslavend zijn en waarbij je niet kunt wachten tot er een volgend deel verschijnt. Voor mij is De school van de magische dieren zo’n serie. Er bestaan ondertussen in het Duits al meer dan 10 delen van deze serie, maar in Nederland zijn we ondertussen (pas) bij deel 5. Top of Flop! lag na verschijning al vrij snel in mijn brievenbus en kwam bovenop mijn stapel met boeken die ik nog moest lezen. De andere boeken moesten nog maar wat langer wachten, want dit boek ging echt even voor!

Tekst op de achterflap

De klas van miss Cornfield komt op de televisie!

Ze doen mee aan de leukste, spannendste, krankzinnigste schoolshow aller tijden: ‘Top of Flop’. Alle kinderen en dieren zijn erg enthousiast. Cooper, de rat en Tingo, de chimpansee willen niets liever dan meedoen aan het spel, de televisiepret kan beginnen. Of toch niet? Maar wordt het spel wel eerlijk gespeeld?

Lees in het inkijkexemplaar alvast de inleiding en het eerste hoofdstuk. Ook kun je daar lezen welke kinderen er allemaal al een dier hebben ontvangen in deel 1 t/m 4 van deze serie.

Wat vind ik van het boek?

Ondertussen heb ik door dat de dieren op de voorkant de dieren zijn die toegewezen worden aan een leerling. Alleen staan er op Top of Flop! maar liefst vier dieren afgebeeld. Dat leek me wel heel erg veel!

Dat laatste had ik goed in de gaten. Gelukkig is het niet zo dat er vier leerlingen een magisch dier krijgen in dit deel. Alle vier de dieren die afgebeeld staan, spelen echter wel echt een belangrijke rol in dit verhaal.

In dit deel maak je kennis met een klasgenoot die ik niet eerder in de boeken langs had zien komen. Meestal zijn de namen toch wel een keer genoemd, maar Yannik was voor mij nog onbekend. Niet alleen Yannik krijgt in dit boek een magisch dier, Tingo de chimpansee, maar ook Franka is één van de gelukkigen. Zij krijgt een rat, Cooper.

Waarom deze kinderen deze dieren krijgen, is al heel snel duidelijk en het past weer perfect bij elkaar. Er is nog een derde leerling die een uil krijgt, maar dat had van mij best wat meer aandacht mogen krijgen. Wellicht gaan zij in deel 6 nog een rol spelen.

Dit keer speelt het verhaal in de klas van miss Cornfield zich af rondom een spelshow. Het verhaal is weer vlot geschreven en leest prettig. De hoofdstukken zijn precies goed qua lengte voor leerlingen in groep 4/5/6 en maken het boek ook geschikt om voor te lezen. Ik heb genoten en verheug me op deel 6. Het vertalen kan mij niet snel genoeg gaan!

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo via De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button