Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Woensdag 4 oktober 2023 begint mijn favoriete week van het schooljaar: De Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘Bij mij thuis‘. Ik had stiekem iets verwacht met dieren, omdat 4 oktober dierendag is, maar dit thema vind ik ook zeker leuk. Als leerkracht krijg je bij dit meteen vast meteen allerlei ideeën. Er is genoeg te bedenken en er zijn fantastische boeken bij dit thema te vinden. Op naar weer een mooie week vol leesplezier!

Alle materialen voor de Kinderboekenweek 2023 op jufinger.nl kun je hier vinden

Kinderboekenweekauteurs 2023
Kinderboekenweekgeschenk

Alle delen van Het ministerie van oplossingen heb ik met veel plezier gelezen en Mot en de metaalvissers ligt klaar om te gaan lezen. Ik verheug me dan ook nu al op het Kinderboekenweekgeschenk dat Sanne Rooseboom gaat schrijven voor de kinderboekenweek 2023. Dit gaat vast een boek waar leerlingen uit groep 5 t/m 8 van gaan genieten.

Prentenboek van de kinderboekenweek

Yvonne Jagtenberg ken ik vooral van het boek Ik ben Pippi niet. Dit boek kocht ik puur vanwege de titel, maar heb ik ondertussen al minimaal 10 keer voorgelezen aan de kleuter hier thuis. Het verhaal en de illustraties in dat boek vind ik erg leuk dus dat voorlezen is zeker geen straf. Ik vermoed dat het prentenboek voor de kinderboekenweek 2023 dit jaar dan ook in onze boekenkast thuis een plekje gaat krijgen.

Gedicht voor de kinderboekenweek

Het gedicht voor de Kinderboekenweek 2023 zou dit jaar worden geschreven door Pim Lammers. Hij heeft echter besloten zich terug te trekken. De gedichten in de dichtbundel Ik denk dat ik ontvoerd ben vond ik echt geweldig. Het lezen van die gedichten was echt een feestje! Divers, grappig, hedendaags en echt in de taal de kinderen aanspreekt.

Kinderboekenweeklied

Het lied van Kinderen voor Kinderen is ieder jaar toch weer lekker swingen en zingen. Dit jaar mag Iven Cudogham het lied schrijven. Zelf ontdekte ik dit jaar pas dat de boeken over Anansi de spin door hem zijn geschreven. Ondertussen hebben we drie van de vier boeken in huis, want ze zijn erg tof! Ik ben benieuwd of Anansi een rol gaat krijgen in het lied.

Boeken bij het thema ‘Bij mij thuis’

De komende weken en maanden ga je zeker boekentips op mijn site lezen voor de Kinderboekenweek 2023. Niet alleen zal ik de thematitels delen, maar ik heb zelf al meer boeken bedacht die prima bij het thema passen.

Lesideeën voor de Kinderboekenweek 2023

Natuurlijk maak ik dit jaar weer boekenleggers, vlaggenlijnen en posters bij het thema ‘Bij mij thuis’. Ik hoop ook weer een lespakket te maken net zoals in 2021. Verder wil ik vooral veel leesideeën delen, maar een thema komt natuurlijk nog meer tot leven in de klas als je er nog meer mee gaat doen.

Alle boekentips, lesideeën en andere dingen die te maken hebben met de Kinderboekenweek 2023 zullen te vinden zijn met de tag Kinderboekenweek 2023.

Klik hier om naar de verzamelpagina te gaan.

Share Button