Kinderboekenweek 2023: Slingerlezen

Het allerbelangrijkste tijdens de Kinderboekenweek is toch echt wel het lezen! Met slingerlezen kun je bijhouden welke boeken er door de leerlingen gelezen worden. Voor de Kinderboekenweek 2023 heb ik vlaggetjes ontworpen in het thema ‘Bij mij thuis’. Leuk om mee te starten op 4 oktober, maar je hoeft niet te stoppen als de Kinderboekenweek afgelopen is. Lees gewoon lekker het hele schooljaar door en vier feest in de klas met deze vlaggenlijn die steeds langer wordt.

Alle materialen voor de Kinderboekenweek 2023 kun je hier vinden.

Wat is slingerlezen?

Slingerlezen is een manier om gedurende het hele schooljaar of een periode daarvan bij te houden wat leerlingen allemaal lezen. Iedere keer als de leerlingen een boek gelezen hebben, pakken ze een vlaggetje en vullen dit in. Door van alle vlaggen een vlaggenlijn te maken in je klaslokaal die je blijft aanvullen, wordt duidelijk zichtbaar hoeveel de leerlingen gelezen hebben.

Op de vlaggetjes hoeven de leerlingen niet heel veel in te vullen. Voor sommige leerlingen kan het echter heel fijn zijn om even wat tussendoor te mogen doen en zij kunnen dan de figuren op de vlaggetjes wat meer kleur geven.

Het is de bedoeling dat de leerlingen onder hun naam aangeven hoe goed ze het boek vonden door een aantal huisjes te kleuren. Kleuren ze ze alle vijf? Dan vonden ze het echt een fantastisch boek! Klasgenoten raken daardoor enthousiast om het boek ook te gaan lezen.

Gratis download

Je kunt de verschillende vlaggetjes voor het slingerlezen hieronder gratis downloaden.

Vlaggetjes ‘Bij mij thuis

Deel je een foto op social media? Ik vind het erg leuk als je me dat laten weten door met te taggen op Facebook of Instagram.

Share Button