Oneven en even straat

In alle groepen is het best handig dat de leerlingen weten wat oneven en even getallen zijn. In 2014 plaatste ik daarom een eerste versie online van de straat met oneven en even getallen. Helaas werkt de download niet meer bij iedereen en had ik daar zelf ook last van. Daarom nu de oneven en even straat opnieuw op mijn website.

Getallen of cijfers

Tijdens het schrijven van dit bericht had ik toch even een lichte twijfel of ik het nu over getallen of cijfers moest hebben. Getallen is toch echt juist, want ik ga verder dan de 9. Er zijn namelijk maar 10 cijfers: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Dan heb je ook nog nummers. Wil je er meer over weten? Lees dan deze blog.

Download de oneven en even straat

Ik heb de download zo gemaakt dat er 2 huisjes op een pagina staan. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te printen op A3 om grotere huisjes te hebben.

Download de oneven en even straat.

Meer oefenen met oneven en even getallen

Junior Einstein heeft voor de groepen 4 t/m 8 werkbladen gemaakt om te oefenen met oneven en even.

Bij Bureau Bijles ontdekte ik onderstaand filmpje om met de klas ook extra te oefenen.

Op Rekenspelletjes.nl staat een spel om te oefenen met even en oneven. Ik ben er niet zo goed in, maar de leerlingen wellicht wel

Share Button