Even en oneven straat

In de methode ‘De wereld in getallen’ moeten de leerlingen al vrij snel het verschil weten tussen even en oneven getallen. De leerlingen in mijn groep 3 hadden daar veel moeite mee en daarom heb ik vorig jaar twee ‘straten’ voor hen gemaakt. 

even en oneven straat - juf Inger

Op mijn prikbord heb ik dit jaar links de even straat en rechts de oneven straat hangen. Ik heb de huizen van de straten op verschillende kleuren afgedrukt en daarna gelamineerd. In het begin hebben de leerlingen er veel steun aan gehad, maar na een tijdje wisten ze snel te benoemen of een getal even of oneven was.

Naast het leren van de oneven en even getallen bieden de huisjes ook ondersteuning bij het aanleren van de sprongen van 2. Ik ben erg blij dat ik dit materiaal gemaakt heb.

Even en oneven huisjes

Share Button