Recensie: Verhalen over kinderen die anders durven te zijn

Er zijn van die boeken die je meteen ontzettend nieuwsgierig maken. Verhalen over kinderen die anders durven te zijn was voor mij zo’n boek. Wat voor verhalen zouden dit nou precies zijn? Over welke mensen zijn die verhalen geschreven? Hoe kan ik dit boek in groep 7/8 gebruiken? Ik las het recensie-exemplaar met veel interesse en plezier en dit boek kan zeker gebruikt worden in de bovenbouw.

Tekst op de achterflap

Jongens zijn nou eenmaal anders dan meisjes? Nou, in dit boek mooi niet!

Nog meer bijzondere waargebeurde verhalen over fantastische jongens en meisjes, vrouwen en mannen die zich niet in een hokje lieten duwen en de wereld een stukje beter hebben gemaakt. Heb het lef om jezelf te zijn, dan komen je dromen misschien wel uit…

Bekijk alvast een gedeelte van de inhoud in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Het eerste wat me opviel toen ik Verhalen over kinderen die anders durven te zijn opendeed, was dat ik lang niet alle namen uit de inhoudsopgave herkende. Dit boek zou me dus zeker dingen gaan leren.

Iedere persoon in dit boek heeft een beschrijving die een volledige pagina vult met daarnaast een illustratie die de andere pagina vult. Op die manier was ik echt gericht op die ene persoon en was er geen afleiding door wat was geweest en nog kwam.

Wat me wel opviel was dat het niet altijd over kinderen ging. Wel lees je bij bijna iedereen iets over hun jeugd, maar sommige personen in dit boek durfden pas echt anders te zijn toen ze al volwassen waren. Dat vond ik toch wat jammer. Het boek leest fijn, maar is niet te gemakkelijk geschreven. Kinderen leren wat over de personen, maar hun woordenschat zal ook zeker groeien.

Dit boek kunnen wij op school zeker gebruiken, omdat het bij de onderzoeken gebruikt kan worden van Blink geïntegreerd. Zo hebben leerlingen eens andere families of wereldsterren die ze kunnen onderzoeken als je dit boek als basis gebruikt om uit te kiezen.

Wat mij betreft een goed boek om in je schoolbibliotheek te hebben.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Veltman Uitgevers. Hartelijk dank! 

Share Button