Recensie: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Een nieuw boek van Jozua Douglas en dan ook nog eens een nieuw boek in de serie over bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.. Mij krijg je daar wel blij mee! Na alle boeken over Costa Banana met veel plezier gelezen te hebben, vond ik het echt een feestje om het tweede deel van bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. te lezen: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende. Het was namelijk echt geweldig om daarin waar even terug te gaan naar het eiland vol gekkigheid in combinatie met de leuke Lev, Yara en Hugo. Dat ik Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie wilde lezen stond dan ook vast. Wat zouden ze nu weer gaan beleven?

Korte samenvatting

Hans Grietje wordt al een jaar vermist. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Zijn verdwijning is een mysterie, maar meneer De Bruin weet precies hoe het zit: het is een complot van de regering en dat zal hij wel even bewijzen. Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd.

Bekijk het boek alvast hier.

Wat vind ik van het boek?
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Gelukkig! Jozua Douglas kan het nog steeds! Wat is Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie een geweldig vervolg op de vorige twee delen in deze serie. Het is toch fijn dat je bij voorbaat weet dat je een leuk boek gaat lezen en dat durf ik nu toch echt wel met zekerheid te zeggen als ik een boek van Jozua Douglas pak.

Ik heb weer hard gelachen om de heerlijke, maar soms wel bizarre, humor in dit boek. Het eilandmysterie heeft daarnaast wel echt een extra laag die het verhaal nog beter maakt. Alle complottheorieën tijdens corona deden de wereld toch af en toe wat gestoord lijken en daar heeft Maike, de vrouw van Jozua, best wat last van gehad door nare reacties omdat zij dingen deelde op haar website die niet iedereen kon waarderen. Ik vind het mooi hoe Jozua met dit boek nog even voor zijn vrouw opkomt.

De illustraties van Geert Gratama passen perfect bij de schrijfstijl van Jozua Douglas en maken de boeken elke keer nog net even beter.

Ik heb gelachen tijdens het lezen, me af en toe geërgerd aan sommige personages, me verbaasd over bepaalde wendingen, genoten van de gekkigheid en het boek uiteindelijk dichtgedaan met de hoop op een deel 4. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. mag van mij nog veel avonturen gaan beleven!

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button