Recensie Het buitengewone boek dat zichzelf opeet

Recensie van juf Hilde
Ga je met je klas bezig met een project over recycling? Of wil je jouw kind op een laagdrempelige manier in aanraking laten komen met hergebruiken en recyclen? Dan is Het buitengewone boek dat zichzelf
opeet
een aanrader!

Korte samenvatting

In de meeste doe-boeken kun je alleen lezen. Echter ga je van Het buitengewone boek dat zichzelf opeet de bladzijden en zelfs de kaft gebruiken voor het uitvoeren van de recycle-opdrachten. Van het maken van een wormenpot en het redden van oude kleding tot aan plasticvrij leven: alle bladzijden gaan eraan op. De bladzijden zullen namelijk verknipt, gevouwen, gescheurd en hergebruikt worden. De eco- projecten laten het kind meer nadenken over onze planeet door middel van natuurspelletjes, recepten, kweekprojecten en nog meer.

Bekijk vast het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
Het buitengewone boek dat zichzelf opeet

Wat is het boek Het buitengewone boek dat zichzelf opeet gaaf bedacht! Hoe mooi is het dat je recyclen en hergebruiken, middels eco-projecten, onder de aandacht brengt. En dat je voor de uitvoering van deze projecten het boek helemaal opgebruikt. Beter had de boodschap, van schrijfsters Susan Hayes en Penny Arlon, niet doorgegeven kunnen worden.

De illustraties van Pintachan zien er mooi uit. Er is gebruikgemaakt van vrolijke
kleuren en de afbeeldingen zien er aansprekend uit. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Met veel opdrachten kan het kind zelf aan de slag, echter wordt bij sommige opdrachten geadviseerd om deze uitvoeren met hulp van een volwassene. Er staan maar liefst 30 opdrachten in, dus daar kan je kind zich wel een tijd mee vermaken. Voor gebruik op de basisschool kun je je als leerkracht laten inspireren door de verschillende opdrachten en een aantal hiervan uitvoeren tijdens een project over recycling.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Veltman Uitgevers. Hartelijk dank! 

Share Button