Ideeën voor Sinterklaasmutsen

Het eerste overleg over Sinterklaas heeft allang plaatsgevonden op school en ik hoorde mijn collega’s van de onderbouw overleggen over of ze mutsen zouden gaan maken en welke dan. Ik moest meteen denken aan de cadeautjesmuts die ik ooit maakte en besloot vervolgens eens wat ideeën voor Sinterklaasmutsen te gaan verzamelen. Welke zou ik met mijn groep willen maken?

Pietenmutsen
  • Met grote veer. Dit idee komt van de website Pinkelotje, maar je moet ver naar beneden scrollen om het te vinden. Voor het maken van de muts heb je een hoedenstrook nodig, de mal van de veer en verschillende kleuren crêpepapier om propjes mee te maken en zo de veer te versieren.
  • Een echte Pietenmuts maak je, natuurlijk, met een hoedenstrook en een groot stuk crêpepapier dat je rondom vastmaakt. Dit is in mijn herinnering echt dé muts! Gebruik een leuke gekleurde veer en je muts is.
  • Je kunt ook een Pietenmuts maken met de mal van een muts op de voorkant en een veer van papier. Op Je Knutsel Ei Kwijt is een goed voorbeeld te zien van deze muts.
Een mijter

Met een mijter als muts voelen kinderen zichzelf net Sinterklaas.

  • Je kunt de mijter zo tof maken als je zelf wil. Ik vind deze met mijter met, ik denk, vliegerpapier erg mooi. Daarna leuk om thuis op tafel te zetten met een nepkaarsje erachter.
  • Deze toffe mijter van Lady Lemonade is niet moeilijk en wel leuk. Het instructiefilmpje maakt het helemaal makkelijk om aan de slag te gaan.
Met paard

Ozosnel mag natuurlijk niet ontbreken als de Sint school komt bezoeken. Deze ideeën voor Sinterklaasmutsen zijn de moeite waard om te bekijken als je Ozosnel wat meer aandacht wilt geven.

  • Deze muts met Sint op zijn paard is erg leuk. Helaas geen uitgebreide uitleg dus even zelf zoeken en puzzelen hoe je deze muts zou kunnen maken.
  • Met een kleurplaat van het paard en twee witte muizentrappetjes maak je deze leuke muts met Ozosnel.
Andere ideeën
  • Een muts vol handjes met daarop de tekst ‘Dag Sinterklaas’. Simpel, maar met verschillende kleuren handjes ziet dit er erg leuk uit.
  • De pepernotenzak van Piet als muts maak je met een bruine hoedenstrook en een flink stuk bruin crêpepapier. Een lintje in een opvallende kleur en de muts ziet er toch vrolijk uit.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button