Recensie: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende

Jozua Douglas is voor mij echt een kinderboekenschrijver die boeken schrijft die kinderen kunnen laten ontdekken hoe leuk lezen is. Voor de wat oudere kinderen zijn de boeken rondom Costa Banana echt geweldig en voor de wat jongere kinderen is er Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. Na deel 1 is er gelukkig een tweede verschenen: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende. Op naar nog meer delen in deze serie!

Het verhaal

Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Algauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.

Lees alvast hoofdstuk 1 en 2 in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Spanning en humor zijn wel de twee woorden die het beste dit boek omschrijven. Bedenk daarbij dat Jozua Douglas soms erg gekke dingen kan bedenken en je weet dat je tijdens het lezen van dit boek hardop gaat lachen, maar soms ook kippenvel krijgt.

Als je Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende gaat lezen, is het wel fijn als je eerste deel van deze serie ook gelezen hebt. De voorkennis uit dat deel maakt het lezen van dit deel echt een stuk leuker. Verder is dit wel echt een verhaal op zich. Net als in de serie over Costa Banana weet je heel goed dat het allemaal echt niet kan, maar toch heeft Jozua Douglas de boeken zo geschreven dat je hoopt dat een kind uit je omgeving best een keer zo’n avontuur zou kunnen beleven.

Extra leuk vind ik dat ze in dit boek in de jungle van Costa Banana op onderzoek gaan. Als kinderen in groep 5 of 6 deze boeken lezen en daarna als ze ouder worden de serie over Costa Banana zullen ze dingen herkennen. Ik houd echt van dat soort verbindingen in boeken.

Dit boek heeft mij weer flink wat leesplezier bezorgd en ik verheug me op meerdere delen over bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button