Pasen: Denk even anders

De verzameling ‘Denk even anders‘ op mijn website wordt steeds groter. Na een betaald pakket met ideeën, maakte ik een versie voor Sinterklaas en Kerst. Om de verzameling nog wat completer te maken, vind je in deze blog Pasen: Denk even anders. Deze set is iets minder geschikt voor Christelijke scholen, maar ik denk dat er wel een paar bruikbare opdrachten in het pakket zitten.

Lees ook: Werkboekje Pasen groep 7&8

Hoe werkt ‘Denk even anders’?

Op Instagram zag ‘Think outside the box‘ bij een leerkracht uit Amerika. Zij liet haar leerlingen een halve wolk zien en zij moesten dit dan afmaken, maar het mocht geen wolk worden. Dit idee heb ik gebruikt om ‘Denk even anders’ te maken.

Bij het inzetten van ‘Denk even anders’ in de klas ga je verrassende dingen zien. Sommige leerlingen ontdekken een creatieve kant bij zichzelf die ze nog niet kenden. Andere leerlingen maken juist de mooiste dingen tijdens handvaardigheid en tekenen, maar weten soms niks te bedenken.

Er zijn leerlingen die alleen maar met grijs potlood werken en snel klaar willen zijn, maar anderen proberen waren kunstwerken op papier te zetten en genieten van wat ze bedenken. Er wordt soms ‘gespiekt’ en er wordt vaak veel overlegd. Voor mij maakt dit ‘Denk even anders’ zo leuk om in te zetten. Iedereen kan het gebruiken zoals bij hem/haar past.

Gratis download Pasen ‘Denk even anders’

Download hier ‘Denk even anders’ de paaseditie. Veel plezier ermee!

Tag je me op Instagram als je ze gebruikt? Ik vind het leuk om te zien dat andere leerkrachten mijn materiaal kunnen gebruik.

Share Button