Recensie: Gespot

Sommige boeken moet je gewoon lezen als je ziet dat ze bestaan. Gespot is voor mij zo’n boek. Na het lezen van Twitch wist ik dat ik meer boeken moest gaan lezen van M.G. Leonard. Keverjongen staat al een tijdje te wachten op mijn e-reader, maar andere boeken kwamen tussendoor. Toen ik gevraagd werd voor de blogtour over Gespot was er dan ook geen enkele twijfel. Dit boek wilde ik zeker lezen en dat er daardoor andere boeken even moesten wachten op een recensie was dan maar zo.

Het verhaal

Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit. 

Zijn vriend Twitch hoort dat er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar? 

Ze stuiten op een duister complot. Kunnen Jack en Twitch de zaak oplossen voor het te laat is?

Lees alvast het eerste hoofdstuk in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Wauw! Wat heb ik genoten van Gespot. De tekst op de achterflap vond ik wel een beetje misleidend, want Twitch heeft in dit deel minder te maken met het oplossen van het complot dan ik had verwacht. Dat maakt het boek echter niet minder tof. Misschien is het juist wel fijn dat in dit boek een ander personage de hoofdrol heeft en je daardoor de verschillende Twitchers beter leert kennen.

Vanaf hoofdstuk 1 zit je in dit spannende avontuur rondom een dierenbeul. In eerste instantie lijkt het alleen om het schieten op katten te gaan, maar al snel neemt het verhaal een, voor mij, onverwachte wending en wil je blijven lezen. Het is spannend, maar ook leuk en leest erg fijn.

Dat de vrienden onderling geheimen voor elkaar hebben, maakt het boek alleen maar echter. Natuurlijk gebeuren er dingen die hopelijk in het echt nooit zullen gebeuren, maar het verhaal is zo geschreven dat je denkt dat deze kinderen zo in het dorp naast jouw woonplaats zouden kunnen wonen.

Ik heb genoten van dit toffe boek en vind dat het samen met Twitch een serie is die in schoolbibliotheken van nu zouden moeten staan.

Winactie

De recensie over Gespot is bericht 750 op jufinger.nl. Speciaal daarom stelt De Leukste Kinderboeken een exemplaar beschikbaar voor een winactie. Wil jij ook genieten van dit geweldige boek? Laat dan een reactie achter onder dit bericht waarin je laat weten dat je het boek wilt winnen.

Natuurlijk vinden we het daarnaast ook tof als je zowel mij, juf Inger, als De Leukste Kinderboeken volgt op Instagram. Daar kun je de blogtour over Gespot ook volgen bij diverse bookstagrammers.

Deze winactie sluit op donderdag 9 maart 2023 om 20:00 uur.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken . Hartelijk dank!

Share Button