Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis – Alfabet

In 2021 maakte ik een mooi pakket voor de Kinderboekenweek met allerlei materialen. Ik merk dat ik dit jaar de tijd en energie niet kan vinden om weer een heel pakket te maken, maar ik vind het wel leuk om een aantal van de materialen om te vormen naar een versie voor 2023. Één van de werkbladen in het pakket was een beroepenalfabet. Voor 2023 heb ik dit aangepast naar een Bij mij thuis – Alfabet.

Alle materialen voor de Kinderboekenweek 2023 kun je hier vinden.

Een alfabet maken

Een werkblad met een alfabet lijkt niet heel moeilijk. De leerlingen proberen bij iedere letter uit alfabet iets op te schrijven wat je bij hen thuis kan vinden. In de praktijk pakt dit echter nog weleens anders uit. Mijn tip is in iedere groep: Laat leerlingen samenwerken. Je kunt ze individueel laten starten, maar zorg altijd voor een moment van overleg. Zo krijgt iedereen een vrij compleet alfabet.

Gratis download

Dit jaar zijn alle materialen die ik heb gemaakt voor de Kinderboekenweek gratis op mijn website te vinden.

De download van het Bij mij thuis – Alfabet vind je hier of door op de afbeelding te klikken.

Meer materialen voor de Kinderboekenweek 2023

Op jufinger.nl vind je nog meer materialen voor de Kinderboekenweek.

Klik hier om naar de verzamelpagina Kinderboekenweek 2023 te gaan.

Maar ook andere leerkrachten hebben mooie materialen online staan:

Ook zijn er schrijvers die toffe ideeën delen:

Share Button