Recensie: Oceanis 1 – De diepte in

Recensie van juf Ellen
Oceanis is een nieuwe serie van Anne Ruhe. Anne Ruhe kan je bekend voorkomen. Zij schreef namelijk de serie over De magische apotheek en binnenkort verschijnt ook deel 2 van haar serie over De magische academie. Oceanis lijkt meteen al een heel andere serie te zijn. De kaft van De diepte in heeft een andere vormgeving dan de magische serie van Anne Ruhe en als je de tekst op de achterflap leest, weet je zeker dat je meegenomen wordt in een andere wereld vol nieuwe, spannende verhalen.

Korte samenvatting

Leevi woont met zijn vrienden Kala en Enno in Milmar, de hoofdstad van Zeeland. Zeeland is een land ergens die onder de grond, met overal water. Samen met zijn vrienden vormt Leevi de Mavericks. Een team dat meedoet aan verboden Oceanis races. Op speedglydes glijden ze over en door het water. Samen met hun soulpets proberen ze Oceans races te winnen. Helaas, dat lukt ze bijna nooit want de concurrentie is groot!

De Mavericks zijn vastbesloten de komende race te winnen. Maar al racend belandt Leevi in ‘dode zone’; een plek onder water waar bijna geen zuurstof is. Daar ontmoet hij een bijzonder beest…

Bekijk en lees alvast een stukje in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
de-diepte-in

De diepte in is een boek dat erg mooi is vormgegeven. Het boek is gevuld met mooie, gekleurde tekeningen op elke pagina. Sommige delen van het boek zijn zelfs in stripvorm getekend. Een mooie mix!

Het boek spreekt allerlei lezers aan. Het verhaal is spannend. Er zitten genoeg
wendingen in waardoor kinderen echt door willen lezen. Jonge lezers of lezers die ‘het boek’ nog niet gevonden hebben, zullen zeker genieten van Oceanis. De tekst is makkelijk geschreven en het boek bestaat uit korte zinnen en korte hoofdstukken. De begrippen uit het boek (speedglyder, soulpet) worden door extra kaders en tekeningen goed toegelicht.

De manier van vormgeven zorgt er ook voor dat er een fijne afwisseling is tussen het lezen van een tekst en het lezen van een strip. Ik heb in mijn klas gemerkt dat de ‘niet lezers’ dit erg prettig vinden. Overigens wordt er om dit boek gevochten in de klas, ook kinderen die al van lezen houden willen dit boek graag lezen.

Kortom: Oceanis, de diepte in is een boek dat echt in de schoolbibliotheek zou moeten staan. Veel kinderen zullen dit boek waarderen. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button