Recensies: King Charles, Maria Montesorri en Stephen Hawking

De serie Little People, Big Dreams bestaat uit bizar veel delen. Uitgeverij De Vier Windstreken is er maar druk mee, want welke delen ga je vertalen in het Nederlands? De afgelopen periode werden King Charles, Maria Montessori en Stephen Hawking in het Nederlands uitgebracht en ik was één van de geluksvogels die ze mocht vinden in haar brievenbus om te lezen en recenseren.

King Charles
Korte samenvatting

King Charles (Londen, 14 november 1948) Kleine Charles werd troonopvolger toen hij pas drie jaar oud was. Als kind hield al hij erg van de natuur. Met zijn acties voor het milieu en zijn liefdadigheidswerk zette hij zich in voor een betere wereld voor mens en natuur. Toen hij koning werd, beloofde Charles zijn volk te dienen met toewijding en respect.

Lees alvast een stukje in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

In een aantal andere recensies las ik al dat het boek niet compleet leek. Er lijkt wat meer informatie te missen. Ergens denk ik dat dat komt, omdat volwassenen dit boek echt anders lezen dan kinderen. Wij hebben de periode rond het scheiden en het overlijden van Prinses Diana echt meegemaakt en voor ons is dit een groot onderdeel van King Charles. Als je echter naar zijn hele leven kijkt, heeft hij natuurlijk veel meer meegemaakt en ook veel goede dingen gedaan. Mijn kijk op deze man is veranderd door dit boek. Ik vind het goed dat kinderen lezen over zijn leven en met name dat de kinderen in Groot-Brittannië meer weten over hun koning.

Maria Montessori
Korte samenvatting

Maria Montessori (Chiaravalle, 31 augustus 1870 – Noordwijk, 6 mei 1952) Al op jonge leeftijd volgde Maria haar eigen weg en ging ze naar een jongensschool om daar exacte vakken te volgen. Eenmaal volwassen werd ze de eerste vrouwelijke dokter in haar land en specialiseerde ze zich in de zorg voor kinderen. Met haar vernieuwende inzichten op het gebied van onderwijs wist ze de traditionele manier van lesgeven compleet te veranderen. Ze richtte haar eigen montessorischolen op met vestigingen over de hele wereld.

Lees alvast een stukje in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Van de drie boeken in dit recensieoverzicht is dit mijn favoriete deel uit de serie. De illustraties vind ik prachtig om naar te kijken en het verhaal is kort, maar wel heel informatief. Op de PABO leerde ik wel iets over Maria Montessori, maar dit boek heeft mijn kennis weer een goede update gegeven. Een boek dat eigenlijk iedere leerkracht minimaal één keer moet lezen. Zeker als je de serie verder nog niet kent.

Stephen Hawking
Korte samenvatting

Stephen Hawking (Oxford, 8 januari 1942 – Cambridge, 14 maart 2018) Als kleine jongen keek Stephen Hawking al naar de sterren en vroeg hij zich af hoe het heelal in elkaar zat. Hoewel hij nooit de beste van zijn klas was, bracht zijn nieuwsgierigheid hem toch naar Oxford en Cambridge, de beste universiteiten van Engeland. En zo kwam hij ook tot de ontdekking van de Hawkingstraling, een van de belangrijkste wetenschappelijke vondsten van de twintigste eeuw.

Lees alvast een stukje in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Bij een enkel deel uit de serie Little People, BIG DREAMS moet ik heel hard in mijn eigen geheugen graven om te bedenken wie de persoon is. Stephen Hawking is voor mij zo’n persoon. Zijn naam kwam me wel bekend voor en ik wist dat hij in een rolstoel zat, maar wat hij precies voor belangrijke dingen heeft gedaan kon ik echt niet bedenken. Gelukkig heeft het lezen van dit boek me veel kunnen leren. Ook leerkrachten zijn nooit uitgeleerd. Een prachtig deel in de serie met een mooie boodschap: ‘Want hoe moeilijk het leven soms ook lijkt, er is altijd wel iets wat je kunt en waarin je kunt slagen.’

De boeken aanschaffen

Koop de boeken via Libris.nl om het geld bij een lokale boekhandel terecht te laten komen.

Of koop ze bij bol.com via onderstaande afbeeldingen:

Alle delen van de serie vind je hier.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button