Recensie: Handboek voor Superhelden – Terug

Dat ik de serie Handboek voor Superhelden kan waarderen, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Ik ben eigenlijk nooit zo’n fan geweest van graphic novels, maar sinds ik jaren geleden het eerste deel mocht lezen is mijn mening wel wat veranderd. Ondertussen is zelfs deel 8 al uitgebracht, maar ik las deel 7 een tijdje geleden pas uit. Alle boeken eindigen tot nu toe lichtelijk frustrerend: Hoe gaat het verder? Terug vertelt je meer over het verhaal, maar het is nog steeds niet afgelopen.

Korte samenvatting

Alle kinderen die in het vorige deel van Handboek voor Superhelden ontvoerd waren, zijn weer thuis bij hun families. Dat is goed nieuws zou je zeggen, maar de superhelden zijn er niet helemaal gerust op: er klopt gewoon iets niet. Waarom zou iemand heel veel moeite doen om al die kinderen te ontvoeren, om ze vervolgens een paar dagen later weer vrij te laten? Op hetzelfde moment wordt Rozenheuvel overspoeld door een golf aan inbraken. Lisa is ervan overtuigd dat er een verband moet zijn.

Bekijk het boek alvast hier.

Wat vind ik van het boek?
terug

Het was even geleden dat ik deel 5 en deel 6 las dus moest ik weer even in het verhaal komen. Gelukkig was dat niet moeilijk en zeker met de gave, kleurrijke illustraties zit je zo in het boek. De vrienden zijn hun superkrachten nog steeds verder aan het ontwikkelen, maar hun vriendschap verloopt niet altijd even soepel. In de vorige delen werd ook al duidelijk dat vriendschap niet vanzelf gaat en dat je soms ruzie hebt. Ik denk dat het goed is voor kinderen om daarover te lezen.

Het verhaal in Terug is vooral weer erg spannend. Misschien zelfs wel zo spannend dat je jonge kinderen dit boek niet alleen moet laten lezen. Sowieso ben ik er een voorstander van dat je als leerkracht of ouder probeert op de hoogte te blijven van wat kinderen lezen. Niet alleen omdat het soms erg spannend is, maar ook omdat je dan met elkaar over het boek kan praten.

Net als de voorgaande delen eindigt Terug met een open einde. Op naar deel 8 dus maar!

Het boek aanschaffen

Koop Terug via Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Deel 6 – Zonder hoop

Deel 5 – Verdwenen

Deel 4 – De wolf komt

Deel 3 – Alleen

Deel 2 – Het rode masker

Deel 1 – Handboek voor Superhelden

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. Hartelijk dank! 

Share Button