Recensie: 77 Superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis

Recensie van juf Inge
Wist jij dat je nooit helemaal alleen in bed ligt? Dat de meeste hamsters helemaal geen huisdieren zijn en dat we in de toekomst misschien wel huizen van paddestoelen bouwen? Ben jij benieuwd waar de langste mensen wonen? Hoe de eerste tandenborstels gemaakt werden en in welk land je ongegeneerd mag boeren aan tafel? Lees dan het boek ’77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis’!

Korte samenvatting

In het boek ’77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis’ legt Mathilda Masters op verrassende en humorvolle wijze heel veel over thuis uit. Het boek staat vol weetjes over wonderlijke woningen, gewoontes en (huis)dieren. Wist jij bijvoorbeeld dat iglo’s niet instorten door hun koepelvorm? En dat jouw huis een echte jungle is (en er wel honderd verschillende soorten insecten in jouw huis aanwezig kunnen zijn)? Of in welke landen je beter je schoenen uit kunt doen als je op bezoek gaat? Mathilda Masters legt het allemaal (en nog veel meer) uit in het boek ’77 superslimme dingen die jij moet weten over mijn en jouw thuis’.

Lees alvast wat weetjes in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Wat een verrassend leuk boek is dit! Het boek bestaat uit 77 (wist je al dat 7 een magisch getal is?) weetjes die ongeveer een bladzijde per weetje beslaan. Het is een informatief boek met heel veel informatie, maar door de korte verhaaltjes leest het erg prettig. Het boek is heel mooi vormgegeven en de illustraties van Louize Perdieus verduidelijken de tekst en onderstrepen de humor die Mathilda Masters in haar stukjes gebruikt. Een te gek boek om in te zetten in je klas! Zeker met het oog op de Kinderboekenweek, waar dit boek qua onderwerp perfect bijpast. Maar door de verscheidenheid aan weetjes is dit boek iedere dag van het jaar goed in te zetten.

Ideeën voor in de klas

Een aantal ideeën hoe je het boek ’77 superslimme dingen over mijn en jouw thuis’ in zou kunnen zetten in je klas vertel ik hieronder. En mocht je na deze 77 weetjes nog geen genoeg kunnen krijgen van van de verrassende weetjes dan zijn er in deze serie nog heel veel meer boeken te lezen, bijvoorbeeld ‘321 superslimme dingen die je moet weten over dieren’, en ‘321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt’. Na het lezen van dit boek ben ik benieuwd naar meer en ga ik zeker meer boeken uit deze reeks lezen en gebruiken in de klas!

 • Weetje 5: In China eet je met stokjes en mag je boeren aan tafel. Lees het weetje voor. Het is een mooi startpunt voor een gesprek over hoe dat bij de kinderen thuis gaat. Bespreek de
  eetgewoonten hier en in andere culturen. Daarnaast is het een mooie instructietekst om oudere
  kinderen zelf te laten lezen en te laten oefenen met het eten van stokjes.
 • Doe de nummers 1 t/m 77 in een grote pot en laat er iedere dag, of wanneer je even tijd over hebt,
  een nummer uithalen door de kinderen. Lees dit weetje voor.
 • Laat kinderen na het (voor)lezen van een aantal weetjes zelf een weetje schrijven over ‘bij mij
  thuis’. Laat er ook een illustratie bij tekenen. Laat de weetjes voorlezen/presenteren. Bespreek de
  weetjes, zijn er overeenkomsten of grote verschillen?
 • In het boek worden ook gebruiken uit andere landen en culturen besproken zoals Chinees
  Nieuwjaar of de traditionele kleding in Peru. Een mooi uitgangspunt om gebruiken in andere
  culturen te bespreken. Wanneer je over andere culturen werkt is dit boek dus ook heel goed
  inzetbaar.
 • Weetje 52: Jan de Bakker, aangenaam! biedt mooie mogelijkheden om met oudere kinderen op
  onderzoek uit te gaan naar (familie)namen.
Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button