Kinderboekenweek 2023: Boekenleggers

Op diverse websites zie ik alweer allerlei toffe ideeën langskomen voor de kinderboekenweek die vooral te maken hebben met het thema, maar niet met lezen. Ook dit jaar wil ik op mijn website vooral weer ideeën en materialen delen die te maken hebben met lezen over ‘Bij mij thuis’. Ik word blij van boekentips, ideeën om aan de slag te gaan met boeken, talige lesideeën of gewoon gave ideeën om net even anders te lezen in de klas. Ik maakte boekenleggers voor de Kinderboekenweek 2023, want die zijn natuurlijk onmisbaar.

Alle materialen voor de Kinderboekenweek 2023 kun je hier vinden.

Thema Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Toen het thema voor de kinderboekenweek bekend werd gemaakt, waren de reacties wisselend. Zelf werd ik erg enthousiast, maar ik had niet meteen in de gaten dat thuis voor veel kinderen een lastig onderwerp kan zijn. Naïef misschien, maar ergens heb ik dus het geluk als persoon, moeder en juf dat ik weinig slechte ervaringen heb met geen thuis hebben of niet thuis willen zijn. Door zelf al wat thematitels gelezen te hebben, heb ik ontdekt dat die boeken in ieder geval over meer gaan dan gewoon een thuis hebben. De diversiteit in de boeken is net zo groot als het thema zelf en als leerkracht kan je dus echt passend bij jouw groep aan de slag gaan.

Boekenleggers kinderboekenweek 2023

Voor de komende kinderboekenweek heb ik twee verschillende boekenleggers gemaakt. Ik vond het best lastig qua quotes, maar hoop dat met de teksten die ik nu heb gebruikt veel scholen gebruik kunnen maken van mijn boekenleggers.

Heb je zelf nog een toffe quote over lezen en ‘Bij mij thuis’ die op een boekenlegger zou kunnen? Laat het me weten via een reactie op dit bericht. Misschien kan ik de collectie verder uitbreiden voor oktober.

Ander materiaal voor de Kinderboekenweek 2023

Eerder maakte ik al vlaggenlijnen en leesbingo’s voor de Kinderboekenweek 2023. Deze kun je vinden via:

Share Button