Recensie: Oom Onkruid

Word jij ook soms gek van het onkruid in je tuin? En vind je het zelfs soms een beetje eng wat voor gekke plant je nu weer tegen bent gekomen? Dan kun je wellicht beter stoppen met het lezen van deze recensie. Houd je wel van een beetje spanning, gekkigheid en ben je niet snel bang? Dan kan Oom Onkruid best een een geweldig boek zijn voor jou.

Korte samenvatting

Als Boris bij zijn oom Onkruid gaat logeren, vindt hij na een regenbui een vreemd zaadje in zijn haar. Hij stopt het in de grond en tot zijn stomme verbazing groeit er binnen een dag een enorme plant uit. De plant slaat af en toe een blad om hem heen en Boris is beretrots. Hij noemt de plant Freddie, geeft hem een eigen tuintje en sluit zelfs vriendschap met hem. Tot Freddie naar vliegen begint te happen. Is de plant eigenlijk wel zo vriendelijk als Boris denkt? Opeens gaat er van alles mis.

Lees alvast een deel van het eerste hoofdstuk in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Het is ondertussen alweer even geleden dat ik dit boek las, maar toen ik weer even door het boek bladerde kwamen meteen alle maffe planten en hoe ik daar van genoot om ze te lezen weer naar boven. Oom Onkruid is namelijk veel meer dan het verhaal over Boris, zijn oom en de plant Freddie. Tussendoor lees je interviews, maffe nieuwsberichten en ontdek je de meest bijzondere weetjes over planten waarvan je niet wist dat ze bestonden. Dat laatste is misschien maar goed ook.

Als ik aan Tosca Menten denk, denk ik toch echt aan verhalen die je zelf niet kunt verzinnen en ook Oom Onkruid past helemaal in dat beeld. De illustraties van Geert Gratama leerde ik kennen via de boeken van Jozua Douglas, maar ook bij dit boek passen ze perfect.

Na het lezen heb ik het tuinieren een tijdje overgelaten aan mijn man, maar ondertussen durf ik weer zaadbommen in de tuin te gooien en onkruid weg te halen. Maar echt rare planten…die laat ik mooi aan een ander over.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Het boek is ook te lezen als e-book via een abonnement op KoboPlus.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button