Recensie: Bam! Ik lees

De kleuter van vijf begint hier in huis steeds meer geïnteresseerd te raken in letters, boeken en zelf leren lezen. De mail met het bericht dat er een nieuwe serie op de markt kwam voor beginnende lezers, kwam dan ook precies op het juiste moment. Bam! Ik lees klinkt daarnaast ook nog eens gewoon lekker dus ik twijfelde geen moment om wat boeken uit deze serie aan te vragen om te mogen lezen en recenseren.

Wat is Bam! Ik lees?

Elk boek binnen de serie begint met de volgende tekst: Als je leest over wat je écht interessant vindt, kun je lezen voordat je het weet. Weetjes over je favoriete onderwerpen heb je nooit genoeg. Je kunt dus de conclusie trekken dat deze boeken informatieboeken zijn. Deels klopt dat, maar het zijn verder echt toffe verhalen. De serie houdt zich niet vast aan AVI niveau, maar is zeker geschikt voor beginnende lezers. Misschien mag mijn groep 4/5 er volgend jaar tot de herfst- of kerstvakantie van genieten, maar daarna gaan ze toch echt mee naar huis. De kleuter die tegen die tijd in groep 3 zit, mag ze dan lekker thuis gaan lezen van mij.

Bekijk hier de titels die momenteel te koop zijn en lees alvast wat pagina’s in bijvoorbeeld het inkijkexemplaar van Ai, een haai

Wat vind ik van de boeken van Bam! Ik lees?

Van Uitgeverij Volt ontving ik drie boeken uit de serie Bam! Ik lees die op dit moment uit zes boeken bestaat. Wat me meteen opviel, was dat het duidelijk een serie is, maar toch is ieder boek weer anders. Er werken meerdere auteurs en illustratoren mee aan deze boeken en dat maakt dat er al snel voor ieder kind een passend boek te vinden is.

Van de drie boeken die ik mocht ontvangen, vond ik Een boek over panda’s het leukst. Het boek is grappig en interessant om te lezen. De introductie op de eerste twee pagina’s maakt je als lezer meteen nieuwsgierig en zelfs voor volwassenen is dit boek leerzaam. De tekeningen van Dorien Bellaar passen perfect bij het verhaal van Joukje Akveld.

De kont van hond zal veel kinderen al laten lachen door de titel. Dit boek leert je niet zozeer iets over verschillende honden, maar wel veel over honden in het algemeen. Het gaat over poep, kunnen kinderen van 6/7 jaar vast waarderen, over zorgen voor een hond en nog allerlei andere dingen.

Het laatste boek dat ik mocht lezen, was Voetbal is (g)een feest. Kinderen leren in dit boek van alles over voetbal. Hoe is voetbal ontstaan en wat ze vroeger als bal gebruikte. Verder staan er allerlei bijzondere feitjes in die gebeurd zijn tijdens voetbalwedstrijden. Ik vond het boek een beetje van de hak op de tak gaan, maar kinderen ervaren dit misschien heel anders.

Al met al schaf je met de serie Bam! Ik lees een verzameling interessante boeken aan voor thuis of de schoolbibliotheek. Extra leuk is dat ik bij het schrijven van deze recensie ontdekte dat er op de site van VOLT ondertussen tien titels staan dus er komen nieuwe boeken aan!

De boeken aanschaffen

Bestel de boeken uit de serie bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel ze bij bol.com via onderstaande afbeeldingen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Singel Uitgeverij, VOLT. Hartelijk dank!

Share Button