Recensie: Seks en zo

Recensie van juf Hélène
Een boek over seks (en zo) dat al 25 jaar een bestseller is? Ik heb er wel eens van gehoord, maar nog nooit gelezen. Ik ben benieuwd of ik er nog iets van kan leren!

Meer recensies over boeken over dit onderwerp zijn te vinden onder de tag seksuele voorlichting

Korte samenvatting

Al sinds 1995 is ‘Seks en zo’ een onmisbaar boek vol heldere en handige informatie over alles wat met je lichaam en seks te maken heeft, voor kinderen vanaf 9 jaar. Ergens tussen je negende en je vijftiende begint het: je lichaam verandert en dat brengt vaak verwarrende gevoelens met zich mee. Je krijgt een groeispurt, schaamhaar en misschien wel vlinders in je buik – om maar eens wat te noemen. Want er gebeurt natuurlijk nog veel meer.

Voor miljoenen kinderen wereldwijd biedt de voorlichtingsklassieker ‘Seks en zo’ eerlijke en betrouwbare antwoorden op alle vragen over zoenen, vlinders in je buik, seks, baby’s, abortus, anticonceptie, soa’s en
hygiëne. In deze herziene editie is onder andere meer aandacht voor seksuele geaardheid, genderidentiteit en de lhbtiq+-community. En ook niet onbelangrijk: er wordt stilgestaan bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld anticonceptie en sociale media.

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?

Wat een mooi boek met duidelijke uitleg en tekeningen over alles wat met je lijf als puber, seks, zwangerschap maar ook liefde te maken heeft. Ook voor volwassenen valt er veel te leren over seksualiteit en de verschillen tussen geslacht en gender. Seks en zo geeft antwoorden op vragen die er leven bij kinderen zonder het ergens echt ongemakkelijk te maken.

Het boek is ingedeeld in 6 hoofdstukken met een onderwerp, waar dan in paragrafen alles wordt besproken. Niks wordt weggelaten of veroordeeld.

In deze vernieuwde versie is er ook aandacht voor het gebruik van telefoons en internet. Ook hier wordt niet met een oordelend vingertje gewezen, er wordt alleen uitgelegd wat er kan gebeuren en dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen keuzes.

Dit is een fijn boek om in huis te hebben als je (beginnende) pubers rond hebt lopen. Hiermee kan het gesprek over deze, soms lastige, onderwerpen makkelijker besproken worden.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Gottmer Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button