Recensie: Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

Recensie van juf Hilde
De titel van dit boek Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? trok gelijk mijn aandacht. Dolgraag wilde ik dit boek lezen. Nu ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van informatieboeken, maar dit boek leest fijn weg. Je kunt via de inhoudsopgave de weetjes kiezen waar je nieuwsgierig naar bent of leest het boek van voor naar achter.

Korte samenvatting

In het boek Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? lees je uiteraard het antwoord op deze vraag, maar ook nog op 99 andere vragen over het menselijk lichaam. Je leest bijvoorbeeld dat je ’s ochtends langer bent dan ’s avonds. Ook kom je erachter waarom je huid in bad rimpelt en waarom je kippenvel krijgt. Van de snelheid van jouw nies tot de duur van de hik, van brain freeze tot de lengte van je tong, allerlei
feitjes over je lichaam komen aan bod.

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?
Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

De titel van dit boek Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? zal kinderen aantrekken. Zij vinden alle weetjes over scheten altijd grappig en interessant om te lezen, dus zullen zij dit boek zeker pakken.

Er staan maar liefst 100 weetjes over het menselijk lichaam in! Het boek is zo opgebouwd dat je veelal op de linkerpagina de vraag en een illustratie ziet en op de rechterpagina het antwoord op de vraag. Dit geeft rust en maakt het boek overzichtelijk. Op sommige pagina’s staan de illustratie, de vraag en het antwoord wel op 1 pagina.

De illustraties van Jurriaan Gorter en Cees Heuvel zien er grappig uit. Dit zal kinderen zeker aanspreken.
Het boek is geschreven voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. Het leest gemakkelijk weg en de weetjes worden duidelijk uitgelegd.

Lesideeën bij het boek

Hoe leuk is het om kinderen eerst de vraag zelf te laten beantwoorden. Bijvoorbeeld waar denken zij dat je scheet blijft als je hem inhoudt? Om vervolgens het antwoord voor te lezen.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door New Scientist. Hartelijk dank! 

Share Button