Recensie: Bobbie Botjes

Alle vijf de delen die tot nu toe verschenen over Game Helden las ik met veel plezier. Ik moet alleen wel bekennen dat ik ze dus zo enthousiast las en wilde delen met mijn klas, dat er dus nog wat recensies ontbreken op mijn site. Zonde! Deze boeken verdienen namelijk aandacht. In het vierde deel beleven de Game Helden een avontuur met piraten en één piraat in dat boek vergeet je daarna niet snel meer: Bobbie Botjes. Marcel van Driel en Paco Vink sloten Bobbie ook in hun schrijvers- en illustratorenhart en dat kan niemand erg vinden. Bobbie heeft nu namelijk haar eigen boek gekregen en dat was niet meer dan terecht!

Korte samenvatting

Maas en Amira wonen op Zanderoog. Een doodgewoon eiland met doodgewone mensen. Modder, de hond van Maas, vindt botten op het strand. Wanneer de botten door de bliksem worden getroffen, veranderen ze in het piratenskelettenmeisje; Bobbie Botjes! Terwijl Maas en Amira hun best doen Bobbie te verbergen voor de eilandbewoners, blijkt dat er nog iets tot leven is gekomen. Iets dat het hele eiland in gevaar brengt. Lukt het Maas, Amira, Modder en Bobbie om Zanderoog te redden?

Lees alvast een stukje van het boek in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
bobbie botjes

Wauw! Wat een boek is dit! In eerste instantie had ik een boek verwacht dat zou lijken op de Game Helden, maar al heel snel had ik in dit gaten dat Bobbie Botjes echt zo onwijs veel meer is. De Game Helden zijn zeker leuk, maar dit boek heeft gewoon iets wat je niet snel vindt in kinderboeken. Het zou er echter wel veel vaker mogen en moeten zijn!

Ik las de eerste hoofdstukken Bobbie Botjes lekker in de zon op een terras en zat met een glimlach op mijn gezicht te lezen. Af en toe wilde ik het liefst keihard lachen, maar dat zou een beetje gênant geweest zijn. Gelukkig las ik niet het hele avontuur daar op het terras…

Waarom wil je weten? Laten we zeggen dat er nogal wat emoties van pas komen als je dit boek leest. Ik wil niet te veel verklappen, maar ik was blij dat ik tissue bij de hand had. Ook werd ik af en toe een beetje boos op personages. Zo knap als een boek ervoor kan zorgen dat je echt in het verhaal zit!

De samenwerking tussen Marcel van Driel en Paco Vink is niet meer weg te denken na de Game Helden en ook in Bobbie Botjes is het duidelijk dat ze het boek echt samen maken. De illustraties vullen het verhaal aan, maar soms is het alsof het verhaal de illustraties aanvult.

Beste Marcel, Paco en Billy Bones, ik hoop dat Bobbie Botjes in ieder geval nog een tweede deel mag krijgen en het liefst een complete serie van 10 delen ;-).

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Billy Bones. Hartelijk dank! 

Share Button