Recensie: Scheurbuik Stormz – De staf van de farao’s

Recensie van juf Hélène
Een boek over piraten en farao’s dat lijkt me interessant! Als ik kijk naar de kaft en de afbeeldingen in De staf van de farao’s heb ik meteen zin om het boek te lezen.

Korte samenvatting

Storm wordt scheepsjongen op De Zwarte Hond. Pas wanneer die echt uitvaart, ontdekt Storm dat het geen piraten-, maar een detectiveschip is. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. Zij lossen mysteries van de Zeven Zeeën op.

In het kraaiennest ontmoet Storm Ross; zij helpt hem overleven aan boord. Hun eerste opdracht: een gestolen staf en een verdwenen schip vol mummies opsporen. Zijn Ross en Storm nog slimmer dan de allerslimste piraten?

Lees alvast hoofdstuk 1 én 2 in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
de staf van de farao's

Scheurbuik Stormz – De staf van de farao’s is het eerste van de serie over Storm die zich aansluit bij de piratendetectives. Het boek leest heerlijk weg en de illustraties die op iedere pagina staan, passen mooi bij de tekst.

Heel fijn zijn ook de kaart aan de binnenkant van de kaft (zodat je de reis een beetje kunt volgen) en de portrettengalerij, waarin je alvast kennis kunt maken met de personages. Er zit veel humor in en zelfs een aantal kleine verwijzingen naar Sherlock Holmes (het schip is de Bloedhond, ze starten in Baskerdorp en de tegenstander heet kapitein Morihartie) waar ik dan om moet gniffelen.

Het lettertype en de korte hoofdstukken helpen de kinderen die het lezen wat lastiger vinden. Dit boek is naar mijn mening goed zelf te lezen door kinderen vanaf groep 5 ongeveer.

Het boek aanschaffen

Koop het e-book via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button