Recensie: De Doeltrappers – zeven keer in eigen doel

Recensie van juf Hilde
Heb je een niet-lezende voetbalgek in de klas, die je aan het lezen wilt krijgen? Dan is De Doeltrappers – Zeven keer in eigen doel een aanrader!

Korte samenvatting

De Doeltrappers – zeven keer in eigen doel gaat over een voetbalteam uit Benidorm, dat mag meedoen aan een internationaal jeugdtoernooi. Op papier maken ze geen schijn van kans. En als dan ook nog blijkt dat hun koffers kwijt zijn, is het gedoemd te mislukken. Toch blijkt het geluk aan hun kant te zijn, als ze door eigen goals van de tegenpartij, uiteindelijk in de finale komen te staan. Maar klopt dit wel…..waarom zijn hun eigen trainers telkens aan het smoezen en wat doen die 2 mannen in pak op het toernooi?

Lees alvast hoofdstuk 1 en 2 in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

De Doeltrappers – Zeven keer in eigen doel is écht een boek om kinderen enthousiast te krijgen voor het lezen, mits ze van voetbal houden. In het boek staan veel wedstrijden beschreven op een spannende manier, waardoor je het gevoel hebt dat je er live naar staat te kijken.

Er staan veel illustraties in. Sommige hoofdstukken staan zelfs weergegeven als een strip. Dat maakt het voor kinderen een aantrekkelijk boek om te lezen. 
Het verhaal leest vlot weg. Er zit spanning en humor in. Het is het tweede deel van deze serie, maar het is een losstaand verhaal. Desondanks dat ik deel 1 niet heb gelezen, kwam ik gemakkelijk in het verhaal. Het is dus niet noodzakelijk om deel 1 te lezen. Echter als je een kind verslaafd wil laten raken aan deze serie, zou ik zeker beginnen met deel 1.

Mini leeslessen bij het boek
  • Lees het fragment van “Die nacht droomde ik…over het veld gedragen.”(blz. 67) voor. In dit boek heeft de hoofdpersoon een deze droom. Leesvraag: Heeft de hoofdpersoon van jouw boek ook gedroomd? Waar gaat deze droom over?
  •  Lees het volgende fragment voor(blz. 84/85): “Eindelijk begon de wedstrijd…. voor ons”. Leesvraag: Wordt er in jouw boek ook een wedstrijd gespeeld? En wat voor een wedstrijd?
  • Lees het volgende fragment voor(blz. 98/99): ”Tomeo is het langst…Soto Alto!!!” Leesvraag: Dit team heeft erg veel geluk. Heeft jouw hoofdpersoon ook geluk? Zo ja, waarmee?
Het boek aanschaffen

Helaas is dit boek lastig te verkrijgen, maar sommige boekhandels hebben het nog op voorraad. Wel is het boek beschikbaar als e-book.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button