Recensie: Mijn boek vol slimme weetjes

Recensie van juf Hélène
Mathilda Masters is vooral bekend van haar informatieve en fictie boeken voor de wat oudere kinderen. Dus toen er een weetjesboek met moppen en quizzen van haar uitkwam voor jongere kinderen, was ik meteen geïnteresseerd! Een aantal van de kleuters in mijn groep willen altijd wel meer weten over
verschillende onderwerpen die hier aan bod komen. Fijn dat we dan samen op zoek kunnen naar de antwoorden in Mijn boek vol slimme weetjes.

Korte samenvatting

Slimme weetjes over dieren, de ruimte, geschiedenis en nog veel meer! Sla dit boek open en krijg antwoord op vragen als:

  • Welk dier is het allerluidst
  • Hoe ademen planten?
  • Is het waar dat astronauten een luier dragen?
    -Waarom hadden farao’s een baard?
  • Hoeveel scheetjes laat iemand per dag?
  • Waarom is een zeepbel rond?
  • Kun je hockey spelen onder water?

Met leuke mopjes en bij elk hoofdstuk een quiz!

In het leesfragment kun je alvast zeven weetjes lezen.

Wat vind ik van het boek?

Mijn boek vol slimme weetjes is ingedeeld in verschillende thema’s: dieren, ruimte, geschiedenis, lichaam. natuur, wetenschap, sport. Bij ieder thema worden er 8 vragen gesteld. Deze vragen worden kort behandeld en er staan nog een aantal kleine feitjes over hetzelfde onderwerp. Ook is er een mop of raadsel bij ieder onderwerp. De vragen lijken wat willekeurig gekozen, maar omdat ze per thema bij elkaar staan, is dat niet storend.

De paginagrote illustraties van Kass VanderSande zijn leuk om naar te kijken en maken de informatie die er gegeven wordt nog duidelijker. Na ieder thema is er een quiz met 7 meerkeuzevragen. Deze kunnen niet opgezocht worden in de tekst, maar achterin het boek staan wel alle antwoorden en de uitleg daarbij.

Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen kunnen het dan nog niet zelf lezen, maar het is erg geschikt om samen in te bladeren en dingen op te zoeken.

Lees ook de recensie van juf Inge over het boek
77 Superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button