Recensie: Het meidenlijfboek

Recensie van juf Hilde
De roze kaft van Het meidenlijfboek met illustratie van verschillende soorten meiden, zal alle meiden aanspreken. De schrijfsters Nina Brochmann en Ellen Støkken Dahl geven tips, vertellen geheimen en verhalen uit het echte leven en geven goed advies als je op het punt staat de puberteit in te gaan of er al middenin zit. Een goed boek over onderwerpen waar normaal niet snel over gesproken wordt.

Korte samenvatting

In Het meidenlijfboek lees je alles over de puberteit: van puistjes en zweten tot aan menstruatie. Ook gaat het boek in op verwarrende gevoelens als boosheid, angst en depressie. En uiteraard over zoenen en seks. Er staan ook praktische tips in het boek. Bijvoorbeeld over het kopen van een bh, hulp bij puistjes, hoe je pijn kunt verminderen tijdens de menstruatie.

Het boek is geschreven voor meiden vanaf 12 jaar.

Bekijk het boek vast hier in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

De kaft van Het meidenlijfboek nodigt zeker uit tot het pakken en lezen van dit boek. De vrolijke illustraties van Iris Boter zijn een goede toevoeging aan de tekst. De ene keer is het ietwat humoristisch getekend en de andere keer verduidelijkt de illustratie de tekst.

Er staat heel veel informatie in over de puberteit. Je kunt kiezen om het boek van begin tot eind te lezen of via de inhoudsopgave te kiezen in welk onderwerp jeinteresse hebt. Er staan zoveel weetjes in het boek. Zelfs weetjes waar ik nog niet van op de hoogte was!

Ik vind het goed dat de schrijfsters zowel de fysieke als mentale veranderingen beschrijven.

Het boek is geschreven voor meiden vanaf 12 jaar oud. Ik vind sommige teksten qua niveau best moeilijk geschreven. In deze teksten staan woorden als limbisch systeem en elementaire gevoelens. De woorden worden wel toegelicht, maar ik kan me voorstellen dat dit een 12-jarige wel afschrikt. Dat maakt het boek ook iets minder toegankelijk voor alle niveaus.

Het boek aanschaffen

Het boek is enkel nog te koop als e-book. Ook is het te lezen in het abonnement van KoboPlus.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button