Het Nebula-mysterie (Explorer Academy 1) – Trudi Trueit

Al een tijdje geleden ontving ik een mail met de vraag of ik wellicht een boek wilde lezen en recenseren. Nou krijg ik die vraag wel vaker en voordat ik ja (of nee) zeg, lees ik graag wat meer over het boek. Dat het Nebula-mysterie over een 12-jarige jongen gaat vond ik voor mijn leerlingen een pluspunt. Ik vind het fijn als de boeken die ik lees daarna in de klas gelezen kunnen worden. De woorden als ‘codes ontcijferen‘, ‘spannende missie’ en kwetsbaarheid van de aarde’ zorgden ervoor dat ik dit boek graag wilde gaan lezen.

Het Nebula-mysterie – Het verhaal

Avontuur, gevaar en een spannende missie rond de wereld. Dat staat de twaalfjarige Cruz Coronado allemaal te wachten als hij aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Een aantal bijzondere kinderen van over de hele wereld worden er opgeleid tot buitengewone Explorers. Maar voor Cruz staat er meer op het spel…

Het Nebula-mysterie


Niet lang nadat hij op de Explorer Academy aankomt, ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft op een geheime afdeling van de National Geographic Society. Een verleden dat zijn toekomst in gevaar kan brengen. Terwijl hij codes moet ontcijferen, aan school werkt, nieuwe vrienden maakt en op expeditie gaat, blijft Cruz zich één ding afvragen: wie zit er achter hem aan…en waarom?

Het Nebula-mysterie – Wat vind ik van het boek?

Dit boek wil je gewoon niet aan de kant leggen! Natuurlijk is het begin van het boek een inleiding op het verhaal en moet je de personages even leren kennen, maar dan laat het verhaal je echt niet meer los. Wat beleeft Cruz veel spannende avonturen en wat zijn er veel onverwachte gebeurtenissen in het boek. Ik vond het geen moment voorspelbaar wat er zou gebeuren. De verschillende personen die je in een klas tegen kunt komen worden in dit boek ook goed omschreven. Cruz heeft echte vrienden, ook meiden, en wat klasgenoten met wie hij het minder goed kan vinden. Dit maakt het boek een stukje realistischer.

Volgens de informatie die ik kreeg zou dit boek geschikt zijn voor kinderen vanaf 8 jaar, maar zelf vind ik dat nog wat jong. Daarvoor is het af en toe té spannend. Zelf zou ik dit boek in de bovenbouwkast leggen op school en daar mogen de leerlingen van groep 7 en 8 lekker hun leesvoer in zoeken.

Lees ook: Robotoorlog: Geheime kracht

Het enige minpunt van dit boek is dat je merkt dat je langzaam maar zeker bij het einde komt en dat je nog helemaal niet klaar bent met het verhaal. Deel 2 mag van mij heel snel volgen! Hoe gaat het verder met Cruz, Emmett, Lani en Sailor? En wat gaat Cruz beleven nu hij de vrij veilige omgeving van de Academy verlaten heeft en echt de wereld over gaat reizen?

Weetje: Er is bij de boekenserie een website, Explorer Academy, en die is zeker de moeite waard om even te bekijken.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Blink. Hartelijk dank! 

Share Button