Robotoorlog: Geheime kracht – Rian Visser

In de aanloop naar de Boekenbingo 2019 zag ik een reactie van Rian Visser op één van de berichten over de Boekenbingo. Daarin gaf ze aan dat ze hoopte dat een boek uit haar serie Robotoorlog op de lijst zou komen. Ik werd daardoor nieuwsgierig naar de boeken en nam een kijkje op haar website om meer te ontdekken over deze serie. De informatie die ik daar las, maakte me niet meteen enthousiast. Wel werd ik nog nieuwsgieriger en besloot ik Rian te vragen of ze mij één van de boeken op wilde sturen. Gelukkig wilde ze dit wel en zo vond ik in december een leuk pakje in mijn brievenbus met daarin het boek ‘Robotoorlog: Geheime kracht’.

Robotoorlog: Geheime kracht – Het verhaal

Het is oorlog tussen de mensen en de robots. Wie gaat er winnen?
Sinds de dood van hun ouders wonen Denny en zijn broertje Flint in een weeshuis. Er verschijnen steeds meer gevaarlijke robots en niemand doet er iets aan. Op een dag ontmoet Denny echter een oude man. Hij vecht in zijn eentje tegen vijf robots. En hij wint! De man hoort bij een geheime groep. Daar wil Denny meer van weten.

Geheime kracht is het eerste deel uit de serie Robotoorlog. Een boek over robots, vechten én vriendschap.

Wat vind ik van het boek ‘Robotoorlog: Geheime kracht’?

Wauw!

De voorkant, titel en flaptekst spraken me eigenlijk niet echt aan, maar voor een volle bingokaart moest ik dit boek wel lezen. Al na een paar hoofdstukken was ik blij dat ik wel moest. Wat een goed geschreven boek.

Spanning en sensatie zijn volop aanwezig in Rototoorlog. Ondanks dat ik niks weet van vechtsporten begreep ik de beschrijvingen van de gevechten goed. Ik ben erg benieuwd wat kinderen van dit boek vinden, maar dat ga ik na de kerstvakantie vast snel ontdekken in mijn groep 7/8.

Meer recensies lezen over boeken die in de boekenbingo 2019 staan? Klik hier.

Na mijn enthousiaste verhaal koos meteen één van mijn leerlingen die boek om te lezen. Ze wilde het zelfs mee naar huis nemen in het weekend. Regelmatig moet ik haar ‘dwingen’ het boek weg te leggen, omdat we met een andere les bezig zijn. Wat mij betreft is het duidelijk dat het boek leerlingen in groep 7/8 zeker aanspreekt.

Zelf ga ik deel 2 en 3 van Robotoorlog op mijn lijstje zetten met boeken die ik nog wil lezen.

Neem ook een kijken op de website bij de boeken van Robotoorlog. Een mooie website met veel achtergrondinformatie bij de boeken.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij books2download. Hartelijk dank! 

Share Button