Mijn dagen op de NOT2019

Mijn dagen op de NOT2019 zijn voorbij gevlogen. Zelfs met de avondopening op woensdag heb ik nog het idee dat ik lang niet alles heb gezien. Van te voren dacht ik dat ik me redelijk goed had voorbereid. In twee dagen tijd moest het me toch lukken alles te zien en iedereen te spreken van mijn NOT2019-lijstje. Dat is dus niet gelukt! Natuurlijk heb ik wel veel moois gezien tijdens mijn dagen op de NOT2019 en dat moet ik natuurlijk delen.

Hal 3

Bij binnenkomst in hal 3 zie je meteen de grote stands van de vakbonden. Verder is er veel te zien op het gebied van inrichting van schoolgebouw en schoolplein. Vooral de boom van Speelmaatje is de moeite waard om te gaan bekijken. 

Ben je niet op zoek naar schoolmeubilair? Dan nog is verder lopen in hal 3 zeker de moeite waard. Achterin de hal vind je namelijk Active Floor. Een systeem waarmee je spellen op de vloer kunt projecteren. Erg leuk om even te kijken en vooral om het zelf te spelen.

Mijn belangrijkste tip voor hal 3? Het complimentenspel! Als je in hal 3 links houdt, dan kom je bijna aan het eind bij een stand met achte grote, ronde pilaren. Onder één van die pilaren is het complimentenspel te vinden. Winnaar van de publieksprijs PO, Innovatie Award 2019. Ze hebben het spel in een gewone variant, maar er is ook een variant voor leerlingen met autisme of voor leerlingen met ADHD. Wil je als leerkracht aan de slag met complimenten geven dan moet je zeker even naar het eind van hal 3 lopen.

Lees ook: NOT 2019: Mijn tips voor dit jaar

Hal 2

Tijdens mijn twee dagen op de NOT2019 heb ik hal 2 nog te weinig gezien. Wel ben ik in De school van de toekomst geweest. Leerlingen zijn erg enthousiast bezig met de materialen en je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden. In de school voerde ik een gesprek met Smartgames. Zeer interessante spelletjes die echt uitdagend kunnen zijn voor leerlingen. Bij het weggaan kreeg ik nog een voorbeeldspel mee. Gemaakt van karton en het geeft je een goed idee van hoe Smartgames werken.

In hal 2 kun je ook het Programmeerplein vinden. Daar staat onder andere Bomberbot en als ik het goed onthouden heb, kun je daar licenties halen voor maximaal 30 leerlingen om tot het einde van het schooljaar gebruik te maken van hun programma. Ik heb de licenties al sinds begin van het schooljaar, omdat je ze toen ook gratis aan kon vragen. Een aanrader!

Hal 1

Hal 1 kan ik bijna dromen na mijn dagen op de NOT2019, maar zaterdag ga ik nog een dag omdat ik daar nog véél meer kan zien. Mijn eerste tip voor hal 1: Ga via het eind van het Kinderboekenplein linksaf naar het Startersplein. Daar vind je een aantal kleinere stands met mooie producten. Onder andere Mees&Co en LeesMees staan daar tegenover de theaters.

Verder heb ik mijn ogen de kost gegeven in de stand van Uitgeverij Pica. Ik nam de MediJA Praat kaarten en het boek Close Reading mee naar huis. Hier ga ik zeker recensies over schrijven voor mijn site.

Andere tips in deze hal zijn Het kleine avontuur, Kijk en Lees stripboeken en Twickto. Allemaal prachtige stands, de één groter dan de ander, maar op hun eigen manier zeker de moeite waard. Over de geweldige producten die ik uit die stands mee naar huis genomen heb, zullen ergens tussen nu en de meivakantie reviews verschijnen op mijn site. Op mijn Social Media zullen er al eerder foto’s van verschijnen.

De laatste tip in hal 1 is Leerkracht Organizer. Hier kun je een heel handig bureaublok halen en dat is alleen op de NOT 2019 verkrijgbaar. Over het formaat is goed nagedacht, want het past precies tussen je toetsenbord en de rand van je bureau.

Voor wie nog naar de NOT gaat: Veel plezier en misschien zie ik je zaterdag wel even!

     

Share Button