NOT 2019: Mijn tips voor dit jaar

Van 22 tot en met 26 januari is de Jaarbeurs in Utrecht dé plek waar veel leerkrachten tijd zullen doorbrengen. De NOT van 2019 zal dan daar plaatsvinden. De keren dat ik eerder geweest ben, was ik erg onder de indruk van wat er allemaal te zien is. Daarom bereid ik me graag voor door een lijstje te maken met stands en plaatsen die ik sowieso wil zien in de dagen dat ik er ben. Mijn tips voor de NOT 2019 deel ik graag met jullie.

NOT 2019 – Hal 1

Bij mijn bezoek aan hal 1 kan ik Kinderboekenland niet overslaan. Er staan diverse uitgeverijen met waarschijnlijk heel veel gave boeken en toffe aanbiedingen. Tijdens de NOT 2019 zijn er in Kinderboekenland signeersessies van allerlei schrijvers. Sowieso hoop ik naar de signeersessie van Ruth Wielockx te gaan. Zij schreef het boek Gewonnen en daarbij maakte ik voor Kleuteruniversiteit een project. Dit is het enige boek dat ik van haar heb en ze heeft zoveel meer moois geschreven. Een goede reden dus om een nieuw boek te kopen.

Bij Uitgeverij PICA zijn onwijs veel fijne onderwijsboeken te koop, maar ook andere producten. Ik kreeg via een zeer betrouwbare bron de tip dat ze een waanzinnig gave winactie organiseren tijdens de NOT 2019.Die wil je niet missen! Een bezoekje aan de stand is verder al de moeite waard vanwege de leuke goodie die je kunt krijgen. In 2015 en 2017 vond ik de goodie van PICA één van de toppers dus dat zal dit jaar ook wel goed zitten. Dit jaar heeft Kleuteruniversiteit een eigen stand. Leesvink en de Voorleeshoek zijn daar ook te vinden en ik wil hun stand graag zien. Wist je trouwens dat ze een spellenplacemat hebben gemaakt die je gratis op kunt halen?

Andere exposanten in hal 1 die ik ga bezoeken:
Uitvaart Museum Tot Zover: Dit klinkt niet echt gezellig, maar ik ben benieuwd naar het digitale lesmateriaal ‘Doodgewoon in de klas’.
Studio Swing: Zij reageerden op mijn vraag wat of wie ik moest gaan zien op de NOT. Het product is niet gericht op de bovenbouw, maar ik wil graag weten wat ze precies doen.
Filosofiejuf: Ik las een bericht over de methode Praattoppers en daar wil ik meer over weten.
Leerkrachtorganizer: Ze blijven gave producten hebben en die zijn altijd leuk om te zien.
Meesenco: Mijn doel is om zonder hun beursaanbieding naar huis te gaan, een onwijs leuke tas, maar toch ga ik wel even kijken.

Ik geloof dat ik in deze hal mijn tijd grotendeels zal doorbrengen, want uitgeverijen zoals Zwijsen en Malmberg staan met hun stand ook in deze hal. Even snuffelen in nieuwe methodes.

Lees ook: Een woensdagmiddag op de NOT2017

NOT 2019 – Hal 2

Via de innovatietunnel wil ik hal 1 verlaten richting hal 2. Een hal vol techniek en innovatie. Hier hoop ik wat gave dingen te ontdekken om mijn leerlingen mediawijzer te kunnen maken of vaardiger in de digitale wereld.

Als ik mijn rondje door hal 2 doe, dan bezoek ik zeker de stand van Cloudwise. Sinds dit schooljaar werken wij met hun platform COOL en dat bevalt mij als leerkracht zeer goed. Wellicht hebben ze nog wat tips om nog efficiënter gebruik te maken van COOL.

Verder ga ik in hal 2 even rustig een rondje lopen waarbij ik ga kijken bij Bomberbot en voor de rest zie ik wel wat er op mijn pad komt.

NOT 2019 – Hal 3

In hal 3 ga ik kijken naar de diverse leveranciers van schoolmeubilair. Altijd leuk om te zien wat er op de markt is. Ik heb het idee dat er veel ontwikkelingen zijn en ben daar benieuwd naar.

Verder staat het CNV in hal 3 en de afgelopen keren heb ik ervaren dat zij voor hun leden altijd wat leuks hebben. Dat ga ik natuurlijk even ophalen.

Andere exposanten die ik ga bezoeken:
Hubelino: Ik vind hun materiaal zo geweldig en wil dit graag eens in het echt zien.
Iris Connect: Wij hebben dit op school en wellicht hebben ze nog tips om het materiaal zo goed mogelijk in te zetten.
Active Floor: Na hun reactie op mijn vraag wie of wat ik moest gaan zien, ben ik eens gaan kijken naar wat het is/zij zijn. Het lijkt me een tof product en ik ga het graag uitproberen.

Overige tips

Kijk in de diverse hallen ook goed rond bij de wat kleinere stands. De grote stands vallen wel op, maar bij de kleintjes zijn soms de meest prachtige dingen te ontdekken.

Heb je de nieuwspagina PO al ontdekt op de website van de NOT? Een aantal van mijn tips heb ik ontdekt via die pagina. Die houd ik de komende dagen nog even goed in de gaten.

Momenteel heb ik nog weinig gave beursaanbiedingen gevonden of mooie materialen die je, gratis, kunt halen op de NOT. Heb je tips? Ik vind het leuk als je ze onder dit bericht deelt.

Lees ook: Bloggersstraat: Juf Inger op de NOT2019

Volg me tijdens de NOT 2019

Op de dagen dat ik op de NOT 2019 ben, zal ik op Twitter en Instagram, Instastories, de gehele dag allerlei tips delen.
23 januari sta ik van 15:00 tot 16:30 in de Bloggersstraat,  maar verder zal ik over de beurs lopen en diverse leuke dingen met jullie delen.
24 januari kun je mij van 10:30 tot 11:30 en van 14:00 tot 15:00 in de Bloggersstraat vinden. De overige uren loop ik lekker rond en ga zelf ontdekken wat voor gaafs er allemaal te zien is.

De Bloggersstraat is te vinden in de buurt van de stand van Parnassys. Dat is een grote stand, met waarschijnlijk veel roze, die wel opvalt. Twee jaar geleden kon je daar trouwens een lekker gebakje halen, zouden ze dat dit jaar weer hebben?

Meer tips voor de NOT 2019

Juf Maike en Klas van juf Linda hebben hun tips voor de NOT 2019 ook gedeeld. Zeker de moeite waard om die even te lezen.

Share Button