Meneer Hummeling zoekt een vrouw – Joukje Akveld

Voor het vijfde jaar doe ik mee met de boekenbingo en dat betekent dat ik in ruim vijf maanden tijd zestig boeken moet lezen. De afgelopen jaren haalde ik bijna alle boeken uit de bibliotheek. Dit jaar probeer ik voor de tweede keer mijn leerlingen enthousiast te krijgen en dat betekent dat ik de boeken natuurlijk wel echt in de klas moet halen. Daarom trok ik de stoute schoenen aan en besloot wat uitgevers te mailen en te vragen om hun medewerking. Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren was zo vriendelijk om mij twee boeken toe te sturen. Het prentenboek Meneer Hummeling zoekt een vrouw las ik als eerste van de twee. Het leukste is dat ik bij dit boek ook een winactie mag organiseren. Deze winactie is alleen voor deelnemers aan de Boekenbingo.

Meneer Hummeling zoekt een vrouw – Het verhaal

Eigenlijk weet meneer Hummeling niet waarom hij geen vrouw heeft. Zijn buurman heeft een knobbelneus, zijn vriend draagt graag bloemetjes en zijn broer heeft een nog gekkere voornaam dan meneer Hummeling.

Toch hebben ze alle drie een vrouw.
Misschien zoek ik niet goed genoeg, denkt meneer Hummeling. Hij pakt zijn jas van de kapstok en gaat op zoek naar een vrouw.

Meneer Hummeling: een man om van te houden

Lees ook: Boekenbingo in de bovenbouw

Wat vind ik van het boek ‘Meneer Hummeling zoekt een vrouw’?

Een mooi, leuk prentenboek, maar op een of andere manier vind ik het niet echt heel bijzonder. Op de prenten is heel veel te zien en het is de moeite waard om daar wat extra aandacht aan te besteden. Ik heb het boek twee keer gelezen en ontdekte de tweede keer weer allerlei andere dingen.

Het verhaal is gewoon leuk. Een beetje voorspelbaar, maar dat mag wel bij een prentenboek. De illustraties maken het prentenboek echt een stuk beter en het lijkt me een heerlijk boek om met een kind in te duiken. Op zoek naar allerlei leuke details!

Winactie Boekenbingo

Wil jij het prentenboek Meneer Hummeling zoekt een vrouw graag winnen zodat je het kunt lezen voor de Boekenbingo? Grijp dan nu je kans. Reageer onder dit bericht met het boek dat je op dit moment het meest heeft verrast tijdens de Boekenbingo. Of dit positief of negatief is, hoef je niet te laten weten. Alleen de titel is voldoende.

Meedoen kan t/m 22 januari 2019 18:00 uur. Inzendingen na die tijd doen helaas niet meer mee.

Mocht je reactie niet meteen in beeld komen dan kan het zijn dat ik deze goed moet keuren. Dit kan soms een paar dagen duren.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Hoogland & Van Klaveren. Hartelijk dank! 

Share Button